Misiunea istorică a NASA pe asteroizi a dezvăluit că Bennu conține minerale cu ingrediente care formează viața.
O nouă analiză aprofundată a probelor vechi de 45 de milioane de ani a identificat fosfatul de magneziu care se găsește în oceanele Pământului, filosilicați observați în plăcile tectonice și glicină, care este o componentă importantă în proteine.
Oamenii de știință au identificat, de asemenea, minerale care conțin apă, confirmând speculațiile conform cărora Bennu provine dintr-o lume de apă străveche care ar fi putut fi potrivită pentru viață.
Echipa crede că este posibil ca un asteroid precum Bennu să fi adus aceste minerale pe Pământ, formând elementele de bază ale vieții și declanșând procesul care a dus la existența noastră.
Descoperirile au dovedit că planeta mamă a asteroidului a cunoscut mai multe evenimente legate de apă. Cercetărorii au declarat că prezența fosfatului de magneziu în asteroidul Bennu ar putea face lumină asupra activității geologice de pe planeta de pe care provine.
Fosfatul de magneziu se găsește în oase și în semințele plantelor de pe Pământ și poate fi folosit pentru a ajuta oamenii să mențină sănătatea oaselor și a sistemului cardiovascular și să regleze sistemul nervos.
Filosilicații, care se găsesc în argilă la nivelul tectonicii Pământului, și glicina care este o componentă importantă în proteine au fost, de asemenea, identificate în probe. Se formează atunci când rocile sunt împinse în fundul mării, iar expunerea lor la apă creează o reacție exotermă care generează căldură.
Se crede că acest mineral a făcut parte din istoria timpurie a planetei noastre, iar descoperirile cercetătorilor din eșantionul de pe Bennu ar putea oferi indicii despre originile vieții.
Foarte important de menționat, glicina, un aminoacid esențial pentru corpul uman, contribuie la creșterea celulară și stimulează producția de serotonină, "hormonul bunăstării".
Glicina a fost descoperită pentru prima dată într-un nor de praf interstelar în urmă cu aproape 20 de ani, ceea ce i-a determinat pe oamenii de știință să teoretizeze că moleculele din spațiu au contribuit la declanșarea vieții pe Pământ.
Datele au fost colectate de pe Bennu cu ajutorul misiunii OSRISIS-REx a NASA, ceea ce înseamnă că oamenii de știință au putut colecta probe proaspete și nealterate direct de la sursă, conform Daily Mail.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News