Un bărbat a fost ucis în cursul unei operațiuni de aplicare a legii, în Noua Caledonie

FOTO cu rol ilustrativ: Pexels
FOTO cu rol ilustrativ: Pexels

Continuă confruntările din Noua Caledonie, arhipelagul francez din Pacific. De la începutul violențelor au fost ucise 12 persoane, între care și doi jandarmi.

Citește și: Franța a ridicat interdicția asupra TikTok în Noua Caledonie

Un bărbat a fost ucis în cursul unei operațiuni de aplicare a legii la Saint-Louis, în Noua Caledonie, în noaptea de miercuri spre joi, ridicând la 12 numărul deceselor de la începutul tulburărilor în arhipelagul francez din Pacificul de Sud, potrivit autorităților, citate de AFP.

Sunt în curs de desfășurare confruntări între populație și jandarmi, care fac uz de gaze lacrimogene, în acest bastion separatist de la sud de capitala Nouméa, a relatat o corespondentă a agenției France Presse, scrie Agerpres.

Mai mult zece persoane sunt căutate de jandarmerie în cadrul tribului din Saint-Louis.

Acestea sunt bănuite că ar fi autorii unor focuri de armă în direcția forțelor de ordine, în special sub autoritatea lui Rock Victorin Wamytan poreclit ”Banane”, ucis în iulie în timpul unui schimb de focuri cu jandarmii.

”Nu suntem teroriști, nu suntem în stare de război”, a spus joi o mamă în timpul operațiunii în desfășurare a poliției.

Doi jandarmi au murit în Noua Caledonie în timpul violențelor

De la începutul violențelor legate de mobilizarea separatistă împotriva reformei corpului electoral, pe 13 mai, au fost ucise 12 persoane, dintre care doi jandarmi, iar alte sute de persoane au fost rănite

Dacă tensiunea a scăzut semnificativ de la jumătatea lunii iulie, sudul insulei principale a arhipelagului, Grande Terre, este încă inaccesibil pe șosea. Cauza o reprezintă nesiguranța care domnește în rândul tribului din Saint-Louis, fief pro-independență și zonă de trecere obligatorie la aproximativ zece kilometri de Nouméa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel