Nouă escrocherie în România. Același apartament, vândut către mai mulți cumpărători

Nouă escrocherie în România. Același apartament, vândut către mai mulți cumpărători / Foto: Pixabay
Nouă escrocherie în România. Același apartament, vândut către mai mulți cumpărători / Foto: Pixabay

Află în articol cum se vindea același apartament către mai mulți cumpărători.

Mai multe persoane implicate într-un proiect de dezvoltare imobiliară din Ploiești și-ar fi înșelat clienții, iar prejudiciul ar fi de peste un milion de euro. Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz, după ce același apartament a fost vândut către mai mulți cumpărători.

Potrivit procurorilor, complici le-ar fi fost trei notari, un avocat și dezvoltatori imobiliari. 

Schema folosită de escroci

"Schema prin care clienții erau păgubiți era relativ una simplă. Prima dată, cei care își doreau un apartament într-un cartier rezidențial nou erau puși să dea un avans și să se semneze promisiunea de vânzare-cumpărare la notar. Urma pasul doi, acela în care clienții achitau integral valoarea apartamentelor, dar, în același timp, apartamentele respective erau vândute cu acte în regulă altor oameni.

Așa se face că, timp de șapte ani, gruparea a păcălit clienții cu peste un milion de euro. Mai este un aspect important, momentul în care intervenea avocatul pentru că avocatul îi ajuta pe dezvoltatorii imobiliari să intre în insolvență. Așa se face că cei care au plătit avansul pentru apartamente atunci când acestea se aflau încă în stadiul de proiect nu își mai pot recupera banii. În primă instanță, opt persoane au fost audiate, cinci reținute, dar numai pentru una a fost stabilit controlul judiciar, urmând ca pentru alte patru persoane să se ceară arestarea", a relatat Cătălin Radu Tănase, corespondent Pro TV.

Ce trebuie să faci ca să nu devii victima escrocilor imobiliari

Pentru a evita să devii victimă a escrocilor imobiliari atunci când îți dorești să îți cumperi un apartament, iată câteva sfaturi importante:

1. Caută informații despre piața imobiliară: Fă cercetări amănunțite cu privire la prețurile pieței imobiliare în zona în care îți dorești să cumperi. Astfel, vei putea identifica oferte neobișnuit de bune sau suspecte.

2. Colaborează cu agenți imobiliari de încredere: Alege un agent imobiliar cu o reputație solidă și cu experiență în piața locală. Poți verifica recenziile și recomandările online sau poți cere referințe de la cunoștințe.

3. Verifică informațiile despre proprietate: Asigură-te că toate informațiile despre proprietate (documente, impozite, istoricul vânzărilor) sunt corecte și verificabile. Nu ezita să consulți un avocat specializat în imobiliare pentru a te asigura că totul este în regulă.

4. Nu plăti în avans fără să vezi proprietatea: Evită să plătești o sumă semnificativă în avans fără a vedea efectiv proprietatea și fără a avea documentele corespunzătoare. Aceasta este o tactică frecventă a escrocilor.

5. Fii atent la semnalele de avertisment: Dacă ceva pare prea bun pentru a fi adevărat, este posibil să fie așa. Fii atent la semnalele de avertisment, cum ar fi prețurile mult prea mici, presiunea de a lua rapid o decizie sau informațiile vagi.

6. Verifică proprietatea în persoană: Întotdeauna vizitează proprietatea în persoană și verifică dacă se potrivește cu descrierea și imaginile oferite în anunț. Nu te baza doar pe fotografii sau descrieri online.

7. Cere asistență profesională: Consultă un avocat imobiliar sau un notar pentru a verifica toate documentele legale și pentru a te asigura că tranzacția este corectă.

8. Fii atent la metodele de plată: Evită tranzacțiile care implică plăți în numerar sau metode de plată neobișnuite și nesigure. Optează pentru tranzacții securizate și documentate.

9. Informează-te cu privire la istoricul vânzărilor: Verifică istoricul vânzărilor proprietății respective pentru a vedea dacă există schimbări sau tranzacții suspecte, recomandă Chat GPT.

10. Atenție la presiunea de timp: Escrocii pot încerca să-ți impună presiune pentru a lua o decizie rapidă. Refuză să faci plăți sau să semnezi documente înainte de a efectua toate verificările necesare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel