Spitalul Clinic SANADOR a inaugurat primul bloc operator complet digitalizat și prima sală hibridă mobilă din România.
Totodată, a fost deschisă prima secție digitalizată de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară în care fiecare pat are autonomie completă. Dotările cu echipamente și tehnologii de ultimă generație pentru noul bloc operator și noua secție de terapie intensivă marchează numeroase premiere absolute pentru România, inclusiv prin conceptul integrator de digitalizare completă.
Centrul în care se fac astfel de intervenții pentru inimă este spectaculos. Acum câțiva ani am fi zis că este de domeniul SF. Aflăm mai multe despre avantajele acestei transformări de la Prof. Dr. Victor S. Costache.
„Instrumentele chirurgicale au evoluat foarte mult. Instrumentele tradiționale pe care le știam până acum au fost complet modificate. Acum se lucrează cu niște instrumente minim invazive, sunt mai lungi”, a spus Prof. Dr. Victor S. Costache la DC News și DC Medical.
„Echipa operatorie are toate informațiile în timp real, informațiile clinice cu pacientul, cât și ecograful cu imaginile 2D și 3D și imaginile de la CT, precum și cele din endoscop", a adăugat Victor S. Costache.
Explicațiile, pe larg, despre acest bloc operator complet digitalizat le găsiți la începutul interviului. De asemenea, găsiți și imagini de la SANADOR pentru a înțelege exact ce înseamnă noutatea adusă în domeniul medical:
Primul bloc operator complet digitalizat din România dispune de echipamente de ultimă generație, de la principalii producători de tehnologii medicale pe plan internațional. Fiecare din cele două săli de operație inaugurate este dotată cu mai multe monitoare mobile de mari dimensiuni, o consolă de control aflată în apropierea mesei de operație și un sistem central fix, cu monitor de mari dimensiuni. Pe fiecare ecran poate fi proiectată oricare din imaginile cerute de chirurg: imaginea 4K filmată de camera de pe lampa principală, cea de pe camera din tavan sau camera 4K a videoendoscopului operator. Pe lângă acestea, pot fi proiectate pe oricare dintre monitoare informații din dosarul electronic al pacientului, inclusiv rezultatele unor investigații imagistice anterioare, dar și imagini oferite de surse auxiliare, precum angiograful mobil, ecocardiograful, monitorul de terapie intensivă cu semnele vitale. Mai mult, oricare din aceste imagini pot fi transmise la distanță în timp real, cu posibilitatea adnotării și marcării lor direct pe ecran, iar echipa operatorie poate primi feedback audio și video, de asemenea pe ecran și în timp real, de la distanță. Este astfel posibilă interacțiunea cu specialiști aflați oriunde în lume, cu streaming video 4K.
Integrarea digitală a tuturor surselor de informații permite accesul facil al echipei operatorii la detaliile necesare desfășurării optime a intervenției. În plus, pe lângă monitorizarea continuă a parametrilor vitali ai pacientului, există și o monitorizare a parametrilor sălii de operație, pe care sistemul integrat îi face ușor de controlat: temperatura, presiunea, iluminarea. Fiecare nouă sală de operație de la Spitalul Clinic SANADOR primește aerul purificat și sterilizat de propria centrală de tratare a aerului, care este introdus cu suprapresiune, ceea ce înseamnă că doar aerul curat poate intra în sală. În plus, aerul din sălile de operație este complet schimbat cu aer purificat într-un ritm de 80 de cicluri pe oră, ceea ce asigură gradul maxim de asepsie și reduce foarte mult riscul de infecții nosocomiale. Presiunile sunt controlate automat în toate spațiile, cu senzori inteligenți, pentru a asigura diferențele de presiune necesare fluxurilor de aer.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News