Nouă înșelătorie în România. "Dosarul d-voastră a fost aprobat"! O femeie a rămas fără 36.000 de euro

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: pxhere.com

O femeie a rămas fără peste 36.000 de euro, după ce a devenit victima unei înșelătorii.

"'Dosarul d-voastră a fost aprobat!' - mesaj ce a condus la pierderea a peste 36.000 de euro. La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş s-a prezentat o femeie în vârstă de 72 de ani, victimă a infracţiunii de înşelăciune în mediul online. Primele verificări efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au relevat faptul că, dorind să obţină un împrumut pentru a nu pierde dobânda depozitelor pe care le avea, ar fi conferit credibilitate mesajelor unei persoane despre care credea că o cunoaşte, care şi-a însuşit calitatea de expert financiar.

În schimb, în spatele acestor mesaje transmise pe o reţea de socializare se afla o altă persoană, care ar fi determinat-o să instaleze pe telefonul mobil o aplicaţie de control la distanţă. La scurt timp şi-a dat seama că i-au fost desfiinţate trei depozite, prejudiciul fiind de aproximativ 36.500 euro", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş (IPJ) Maramureş, Florina Meteş.

"Internetul a fost inundat de oferte care promit câştiguri imediate şi substanţiale, cu un efort minim"

Potrivit sursei menționate, recent s-a observat o creștere a numărului de plângeri legate de comiterea infracțiunilor de înșelăciune în mediul online.

"Internetul a fost inundat de oferte care promit câştiguri imediate şi substanţiale, cu un efort minim. Multe dintre acestea au ca bază folosirea în mod nelegitim a imaginilor unor personalităţi cunoscute şi a unor companii, prin care utilizatorii sunt induşi în eroare", a mai spus reprezentantul IPJ Maramureș, potrivit Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel