Multe persoane știu despre beneficiile legumelor încă din copilărie. În realitate, însă, există unele nuanțe, care trebuie avute în vedere.
Unele legume, desigur, prezintă potențiale riscuri pentru sănătate, deși de obicei depinde de metoda de gătit. .Experții recomandă să fiți deosebit de atenți cu aceste legume și să nu abuzați de ele.
Țelină. Stereotipul fals conform căruia țelina ajută la „arderea” caloriile este motivul pentru care unele persoane o recomandă. Cu toate acestea, de fapt țelina nu arde nimic. Nu există produse care să ard calorii, acesta fiind doar un truc de marketing.
O simplă plimbare scurtă în fiecare zi poate reduce depresia - Studiu
Țelina este o legumă cu un gust distinctiv și un conținut scăzut de nutrienți. De foarte multe ori ajunge în fruntea listei de legume cu niveluri ridicate de pesticide, conform Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite. În țelină au fost fost găsite până la 68 de pesticide.
Spanac. Istoria spanacului este incredibil de asemănătoare cu cea a țelinei. Spanacul este considerat unul dintre cele mai utile alimente deoarece conține o cantitate mare de vitamine A și K.
Cu toate acestea, persoanele care consumă des spanac neecologic își pot expune organismul la aproximativ 50 de pesticide. Deci data viitoare ar trebui să vă gândiți înainte de a cumpăra.
Broccoli. Leguma nu dăunează direct sănătății, dar poate provoca balonare. Și balonarea, trebuie să fiți de acord, este un lucru foarte neplăcut.
Experții recomandă să gătiți broccoli periodic și puteți folosi această legumă ca umplutură sau ca fel de mâncare separată.
Varză de Bruxelles. Ca și broccoli, varza de Bruxelles aparține legumelor crucifere care cresc producția de gaze și duc la creșterea flatulenței. Acest lucru se datorează rafinozei și sulfatului.
Rafinoza este o trizaharidă care nu este digerată până nu ajunge în intestinul gros, unde este apoi fermentată. Și sulfatul este cel care provoacă mirosul.
Alimente pe care trebuie să le eviți în zilele în care faci plajă
Porumb. Când gătesc porumb, oamenii folosesc adesea mult ulei și sare. Această abordare în sine nu promite nimic bun. Cu toate acestea, nu aceasta este problema. Faptul este că porumbul a suferit, în mod repetat, un număr mare de modificări genetice.
Prin urmare, consumul de porumb poate provoca o sensibilitate crescută a stomacului, precum și un catalizator pentru apariția unei reacții alergice.
Ardeiul iute. Unii nutriționiști consideră că utilizarea sistematică a ardeiului iute poate duce la procese inflamatorii. Pe termen lung, acest lucru poate duce la unele complicații destul de grave pe drum: boli de inimă, cancer și diabet, pentru a numi doar câteva.
Cum te poți proteja de canicula. Sfaturi pentru zilele toride de vară
Cartofi. Deși cartofii sunt într-adevăr bogați în potasiu și vitamina C, de obicei sunt curățați de coajă, ceea ce elimină fibrele din vasul finit.
Mai mult, cartofii sunt de obicei prăjiți și acoperiți cu sare, ceea ce practic distruge orice valoare nutritivă a acestei legume. Cu siguranță nu ar trebui mâncați în fiecare zi.
Mazăre. La fel ca și cartofii și porumbul, mazărea conține mult amidon. Este considerată o legumă cu glicemie ridicată, consumul regulat al căruia poate duce la creșterea în greutate și niveluri ridicate de zahăr în sânge.
Vinete. Vinetele funcționează pe principiul unui burete, care absoarbe nu doar gustul, ci și toată grăsimea și caloriile. În general, cu siguranță nu merită să renunțați la vinete, dar este important să monitorizați metoda de preparare a acestora.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News