Nouă morți într-un atac american asupra obiectiv pro-iranian din estul Siriei

Foto cu caracter ilustrativ. Sursă Freepik
Foto cu caracter ilustrativ. Sursă Freepik

Nouă persoane au fost ucise în urma unui atac american asupra unor obiective folosite de grupurile pro-iraniene, aflate în estul Siriei.

Nouă persoane care aveau legături cu grupuri susţinute de Iran au fost ucise joi într-un atac american la Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), relatează AFP, scrie Agerpres.

”Nouă persoane care lucrau pentru grupuri susţinute de Iran au fost ucise în atacuri americane asupra unor obiective folosite de grupuri pro-iraniene”, a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahman, directorul OSDO, cu sediul în Regatul Unit şi care are o vastă reţea de surse în Siria.

Statele Unite au lovit miercuri o ”unitate de depozitare a armelor” în Siria care are legătură cu Iranul, în răspuns la atacurile împotriva personalului american, a anunţat anterior secretarul american al Apărării, Lloyd Austin.

Atacurile împotriva obiectivelor americane au crescut în Siria şi Irak în contextul războiului din Gaza, SUA oferind sprijin militar Israelului.

În timp ce tensiunile cresc din cauza conflictului dintre Israel și Hamas, trupele americane și cele ale coaliției au fost atacate de cel puțin 40 de ori în Irak și Siria de către forțele susținute de Iran de la începutul lunii octombrie. Patruzeci și cinci de soldați americani au suferit leziuni cerebrale traumatice sau răni minore, scrie Reuters.

Citește și: Occidentul crește riscul utilizării armelor nucleare, susține șeful Securității din Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel