Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard a TVA, începând cu 1 ianuarie 2016, de la 24% la 20%, și până la 18% din 1 ianuarie 2018. Pentru carne, peşte, legume şi fructe produse alimentare de bază, TVA va ar urma să scadă până la 9%.
Anunțul a fost făcut de ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, în cadrul ședinței de Guvern în care au fost prezentat proiectele de modificare pentru Codul Fiscal și Codul de procedură Fiscală.
"În privința TVA, propunerea noastră este de reducerea a cotei standard de la 24 la 20%, iar pentru carne, legume, pește și fructe la 9%. Începând cu 1 ianuarie 2016", a afirmat Darius Vâlcov, citat de Agerpres.
Ministrul Finanțelor Publice a mai precizat că în proiectul noului Cod Fiscal se mai propune reducerea TVA la 18%, începând cu 1 ianuarie 2018.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu