„Purtată timp îndelungat, masca devine, dintr-un dispozitiv de filtrat aerul, unul plin de germeni”, precizează Tudor Ciuhodaru.
Publicitate
1. Educația este cheia: Măsurile de prevenție sunt extrem de importante și toți oamenii trebuie (ar fi trebuit deja!) să fie bine informați. Dacă persoanele infectate se prezintă la medic repede, înainte să infecteze alte persoane, putem ține epidemia sub control.
2. Măștile chirurgicale obișnuite sunt eficiente doar dacă sunt utilizate corect (acoperind și nas și gura) și numai dacă le schimbați la 3-4 ore!
3. Măștile și-au dovedit clar eficiența în spitale, însă pe scară largă nu ajută aproape deloc
4. În spitale, unde s-au dovedit eficiente, veneau în completarea unei igiene riguroase.
5. Restul populației nu numai că nu se spală pe mâini la fel de des ca personalul medical dar nici nu schimbă masca la 3-4 ore, cum este recomandat.
6. Purtată timp îndelungat, masca devine, dintr-un dispozitiv de filtrat aerul, unul plin de germeni.
7. Probabilitatea ca un virus să treacă printr-o mască purtată mai mult de 3-4 ore în sistemul nostru respirator este ridicată
1. Măștile pot fi eficiente doar dacă le utilizați corect (inclusiv schimbarea la 3-4 ore!)
2. Sunt și măști specializate, cunoscute sub numele de respirator și comercializate cu diverse denumiri, ce pot asigura o protecție crescută fiind mai bine ajustate la nivelul feței și dotate cu supapă respiratorie și multiple filtre.
3. Respiratorul este mai gros decât o mască chirurgicală, reutilizabil dar mulți nu îl recomandă pentru utilizare publică (cel puțin nu în acest moment)”, a scris, miercuri, Tudor Ciuhodaru pe contul său de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu