Noul coronavirus în România: Rafila: Care e capacitatea de testare potrivită țării noastre

Prof. dr. Alexandru Rafila
Prof. dr. Alexandru Rafila

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, care este capacitatea de testare potrivită țării noastre și ce înseamnă intrarea în scenariul 4.

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a explicat, pentru Digi 24, care este capacitatea de testare potrivită țării noastre și ce înseamnă intrarea în scenariul 4.

„Bine, aceasta este o limită ca să avem un punct de plecare pentru o serie de măsuri care trebuie să pregătească sistemul de sănătate în perioada următoare, în condițiile în care această cifră simbolică de 2.000 se referă la un moment în care creșterea numărului de cazuri trebuie să fie corelată, în măsura posibilului, cu ceea ce reușește sistemul de sănătate să facă într-o situație ca aceasta, respectiv să asigure tratament, asistență medicală, în primul rând pentru cei care au forme complicate sau grave ale bolii. În al doilea rând, să conceapă un plan de tratament pentru cei cu forme asimptomatice sau ușoare care să nu supraîncarce sistemul de sănătate și, pe de altă parte, să limiteze sau să facă imposibilă transmiterea infecției în rândul comunității", a explicat Rafila.

Diferența dintre Germania și România, foarte mare

„Bun, sunt de acord cu chestiunea aceasta, doar că, în Germania, care este țara care testează cel mai mult, poate să testeze 500.000 de persoane pe săptămână, prin tehnici de biologie moleculară, deci nu e vorba de teste rapide. Deci, sunt 500.000 de testări datorită unei formidabile rețele de laboratoare care există în Germania. Noi am crescut capacitatea de testare, tot pe săptămână, suntem la 15.000, ceea ce este un progres, dar sper ca în perioada următoare să vedem și la capacitatea de testare, în România, dublări la fiecare săptămână sau zece zile. Adică, să ajungem la un total de 10.000 de teste pe zi, mi se pare o cifră absolut potrivită pentru țara noastră", a spus Rafila.

„Capacitatea de testare este corelată direct cu posibilitatea de a identifica rapid persoanele care sunt, de exemplu, contacți apropiați ai unui caz apropiat, să fie testați la timp și, de asemenea, toți simptomaticii din rândul personalului medical sau pacienților din spitale să poată să fie testați rapid, la fața locului, cât mai aproape de locul în care se găsesc ei. Sperăm să avem o șansă", a mai spus Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel