Noul ministru al Justiției din Germania vrea interzicerea aplicației Telegram în Uniunea Europeană

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Reprezentanții noului Guvern din Germania vor ca Telegram să fie blocat în UE, în ciuda sprijinului aplicației în timpul protestelor din Belarus.

Mai multe personalități importante din noul guvern de coaliție de stânga liberală din Germania au început să pledeze împotriva aplicației de mesagerie criptată Telegram, susținând că este un vector pentru dezinformare al așa-numitul conținut extremist.

Cu toate acestea, în urmă cu un an, instituția de presă finanțată de guvernul german Deutsche Welle a lăudat faptul că aplicația nu a putut fi cenzurată sau controlată de guvernul din Belarus, în timpul protestelor împotriva fraudei electorale din 2021.

Noul Guvern dorește interzicerea aplicației

În timp ce vorbea cu organizația germană de știri Tagesschau, ministrul federal al justiției, Marco Buschmann, (FDP) a susținut că o represiune comună la nivelul UE împotriva Telegramului ar „impresiona mai mult” compania de tehnologie decât măsuri individuale la nivelul statelor.

„Ceea ce este difuzat pe Telegram este dezgustător, indecent și criminal”, a precizat Buschmann. „Dorința mea este să nu luăm o cale specială în Germania, ci mai degrabă să creăm un cadru juridic european comun care să ne permită să luăm măsuri împotriva urii și agitației pe Internet.”

Buschmann a continuat recunoscând că, indiferent dacă Uniunea Europeană ar reuși să supună aplicația de mesagerie, problema dezinformării și a conținutului așa-zis extremist care circulă pe web va persista cu siguranță, deoarece „radicalii vor găsi noi căi și platforme”.

În noiembrie 2021, apelurile politicienilor de a interzice Telegramul s-au intensificat, după ce autoritățile au arestat un mic grup de extremiști-militanți anti-vacciniști la Dresda, pentru că ar fi complotat pentru a-l ucide pe premierul landului Saxonia, Michael Kretschmer, și au folosit aplicația de mesagerie criptată pentru a complota. În urma raidurilor poliției, în care șase suspecți au fost arestați în mai multe imobile din oraș, un număr tot mai mare de politicieni germani au început să solicite ca Telegram să fie privit nu doar ca un serviciu de mesagerie, ci și ca o rețea de socializare care trebuie să respecte reguli mai stricte privind moderarea conținutului.

Cofondatorul Telegram, Pavel Durov, a subliniat că aplicația elimină toate canalele care amenință violența directă, dar rămâne o platformă deschisă pentru libera exprimare. Până acum, Oficiul Federal de Justiție a inițiat deja două proceduri împotriva Telegram pentru încălcarea legii, la care serviciul de mesagerie Telegram nu a oferit niciun răspuns. Ulterior, ministrul de Interne a avertizat că guvernul federal nu va suporta un astfel de comportament insolent din partea companiei de tehnologie, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel