Noul truc folosit de hoți pentru a pătrunde în apartamente. Substanța care distruge încuietorile ușilor

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Află în articol ce substanță folosesc, mai nou, hoții de apartamente pentru a distruge încuietorile ușilor.

Hoții de apartamente folosesc trucuri noi pentru a pătrunde în casele oamenilor. În Suedia sunt investigate circa 50 de spargeri de locuinţe în care hoţii au folosit acid azotic pentru a debloca încuietoarea uşilor, transmite Agerpres. Furturile au fost comise mai ales în centrul capitalei Stockholm, dar polițiștii suedezi spun că ar putea fi vorba despre o rețea infracțională care ar fi putut opera și în alte ţări europene, relatează AFP.

Începând cu data de 20 mai au fost înregistrate 49 de astfel de cazuri în Suedia, dar numărul lor ar putea creşte pe măsură ce deţinătorii locuinţelor se întorc din vacanţe şi constată jafurile, precizează sursa citată. Deocamdată poliţiștii nu au suspecți în aceste cazuri.

Cum acționează hoții



Mai multe încuietori forţate au fost studiate de specialiştii poliţei suedeze, care au confirmat utilizarea acidului azotic, un lichid coroziv incolor.

Într-un interviu acordat televiziunii publice suedeze SVT, Monica Kruger, din cadrul poliţiei de frontieră suedeze, a detaliat modul de operare al hoţilor, care "introduc acid azotic (...) în broasca cilindrică şi acest acid determină coroziunea metalului, ceea ce permite forţarea încuietorii". "Acidul azotic este amestecat cu un alt acid pentru a accelera coroziunea, dar nu suntem încă pe deplin siguri", a mai spus reprezentanta poliţiei.

Metoda folosită nu produce zgomot, însă acidul eliberează un miros puternic care se răspândeşte pe scara imobilului, astfel că locatarii ar trebui să-şi dea seama cu uşurinţă că se întâmplă ceva neobişnuit.

Astfel de cazuri au fost înregistrate și în alte țări



Important de menționat este faptul că spargeri de locuinţe prin aceeaşi metodă au fost înregistrate în ultimii doi ani de asemenea în Germania, Franţa, Belgia, Austria şi Portugalia. Cinci cetăţeni georgieni au fost inculpaţi în Franţa în august 2023 pentru o serie de aproximativ zece jafuri comise astfel în regiunea pariziană.

Suedia cooperează în prezent cu alte ţări în cadrul Europol pentru a afla dacă valul recent de spargeri de locuinţe este legat de vreo reţea infracţională care a acţionat şi în alte ţări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel