Noi funcţii şi opţiuni de securitate în Windows 10 Enterprise, Office 365, Azure și Enterprise Mobility + Security, noi funcționalități inteligente şi în aplicațiile Office; disponibilitatea Windows Server 2016.
Microsoft Corp. a anunțat luni în cadrul conferinţei anuale Microsoft Ignite produse și servicii noi din zona de securitate, productivitate, intelligence și cloud dedicate profesioniştilor IT, care le vor permite acestora să accelereze transformarea digitală în cadrul companiilor lor.
Anunțurile făcute ieri vizează cele mai importante provocări și, deopotrivă, oportunități cu care se întâlnesc aceştia, precum securitatea în condițiile unui climat de cybersecurity din ce în ce mai complex, cât și nevoia de a armoniza preferințele utilizatorului final cu investiții tehnologice ușor scalabile și cu rezultate fără echivoc.
Securitate
Îmbunătăţirile pe partea de securitate a produselor Microsoft, incluzând Windows 10, Office 365 și Enterprise Mobility + Security, oferă o protecție solidă împotriva amenințărilor:
• Windows Defender Application Guard, disponibil anul viitor pentru clienții Windows 10 Enterprise și în curând și pentru membrii programului Windows Insider, va transforma Microsoft Edge în cel mai sigur browser pentru companii. Acesta are la bază o tehnologie care folosește virtualizarea hardware, pentru a preveni propagarea codului malițios între dispozitivele angajaților și în rețeaua companiei.
• Windows Defender Advanced Threat Protection (WDATP) și Office 365 ATP fac acum schimb de informații, permițând profesioniștilor IT să investigheze și să răspundă mai rapid și mai eficient amenințărilor de securitate atât în Windows 10 cât și în Office 365.
• Office 365 Advanced Threat Protection va fi extins la Word, Excel, PowerPoint, SharePoint Online și OneDrive for Business. Alte îmbunătățiri includ: „livrarea dinamică" (dynamic delivery), care va permite utilizatorilor să primească imediat email-urile cu anexe, înlocuind anexa originală cât timp aceasta este supusă scanării de securitate, cu o anexă substitut; și „detonarea URL-urilor" (URL detonation), care va analiza link-urile în timp real pentru a identifica URL-urile malițioase necunoscute.
• Office 365 Threat Intelligence oferă alerte și informații privind inițierea unor atacuri de securitate specifice, prin integrarea cu sistemele existente de management al incidentelor de securitate (SIEM - Security Incident Event Management) și permite clienților să formuleze politici dinamice bazate pe natura amenințărilor.
[citeste si]
• Outlook pentru iOS și Android în Cloud pentru utilizatorii comerciali de Office 365, și suport nativ pentru căsuțele de email Exchange Online astfel încât informația nu este stocată niciodată în afara Office 365.
• Enterprise Mobility + Security E5, o nouă funcţionalitate care extinde securitatea pentru a sprijini tranziția către mobil și cloud, va fi disponibilă începând cu 1 octombrie 2016. Suita include și noul serviciu Microsoft Azure Information Protection care va permite organizațiilor să clasifice, califice și protejeze datele sensibile.
• Disponibil de asemenea de la 1 octombrie 2016 este și serviciul Secure Productive Enterprise, care oferă cele mai recente și mai evoluate caracteristici de securitate și productivitate în Office 365, Windows 10 Enterprise și Enterprise Mobility + Security.
Intelligence
Noi funcționalități de inteligență artificială care acoperă aplicații, servicii și infrastructură transformă viziunea asupra a ceea ce este posibil pentru oameni și organizații:
• Microsoft prezintă în premieră abilități noi ale asistentului digital Cortana, incluzând memento-uri și observații medicale.
• Office 365 primește noi funcții inteligente bazate pe cloud, precum: o Funcția de atingere (tap) în Word și Outlook, care folosește interfața Microsoft Graph pentru a face mai ușor de încorporat conținutul din documentele existente ale companiei în alte documente și în email-uri. o Quickstarter pentru PowerPoint și Sway oferă schițe predefinite pentru orice subiect, inclusiv text și imagini, care pot fi folosite ca punct de plecare în realizarea prezentărilor. o Hărți (Maps), un nou tip de grafice în Excel furnizate de Bing Maps, transformă datele geografice în vizualizări de înaltă fidelitate.
• Microsoft MyAnalytics (precedentul Delve Analytics) este un serviciu personal de analiză în Office 365 care ajută anagajații să înțeleagă cum petrec timpul la serviciu. Noile caracteristici oferă informații membrilor, cât și liderilor de echipă, ajutându-i să găsească căi mai eficiente pentru a lucra împreună .
• Relationship Assistant, funcție inclusă în suita Dynamics 365 for Sales ce se va lansa în curând, aduce facilități mai inteligente decât oricând în relaționarea cu clienții, pe orice dispozitiv.
• Va fi prezentat modul în care clienții Microsoft utilizează Cortana pentru a aduce inovații în industriile lor de profil – Uber a anunțat că utilizează Microsoft Cognitive Services în cadrul funcției sale de securitate pentru verificarea în timp real a identității, cu scopul de a îmbunătăți siguranța șoferilor și clienților deopotrivă.
• Microsoft a lansat un nou agent virtual cu inteligență artificială în toate centrele sale de servicii din Statele Unite, pentru a îmbunătăți experiența relației cu clienții.
• Compania a anunțat și semnarea unui acord global multianual cu Alianța Renault-Nissan, pentru propulsarea la nivel modial a experiențelor de condus conectat. Companiile vor colabora pentru a dezvolta următoarea generație de servicii mobile pentru automobile, rulând pe Microsoft Azure, care să îmbunătățească experiența clienților prin servicii precum personalizarea, navigația avansată, servicii predictive, monitorizarea de la distanță a funcțiilor mașinii, experiențe mobile externe și actualizări automate. Renault-Nissan au ales Azure datorită securității sale de nivel enterprise și angajamentului Microsoft pentru conformitate cu standardele industriei.
Platforma de cloud
Pornind de la cel mai bogat portofoliu de cloud hibrid din industria de profil, lansarea Windows Server 2016 și System Center 2016 sprijină evoluția infrastructurii clienților pentru a suporta aplicații de cloud de nouă generație, în timp ce dezvoltarea infrastructurii de cloud a Microsoft oferă o soluție pentru un super-computer cu inteligență artificială rulând în cloud.
• Windows Server 2016 va fi disponibil din octombrie, oferindu-le profesioniștilor IT noi niveluri de securitate și inovație bazată pe Azure pentru infrastructură și aplicații de cloud. Microsoft și Docker Inc. își extind parteneriatul, pentru a putea oferi, fără niciun cost suplimentar, acces la Docker Engine cu suport comercial din partea producătorului pentru clienții Windows Server 2016. System Center 2016 va fi de asemenea disponibil din octombrie, oferind o soluție simplificată de management pentru centrele de date și cloud pentru funcționalitățile software ale centrelor de date rulând Windows Server 2016.
• Noile abilități de monitorizare Azure, împreună cu actualizările la Operations Management Suite , îi ajută pe specialiștii IT să administreze dintr-un singur loc asset-urile din cloud și cele locale. • Următoarea avanpremieră tehnică a Azure Stack aduce tehnologia Azure în centrele de date ale clienților, pentru a sublinia diferențierea bazată pe tehnologia hibridă a Microsoft. Microsoft prezintă și o viziune a posibilităților aduse de inteligența artificială și machine learning, cu ajutorul celei mai mari rețele de procesoare customizate de tip field-programmable gate arrays (FPGA) din lume, ce se întinde în 15 țări și cinci continente. Sistemul ar putea fi folosit pentru a accelera procesarea datelor de inteligență artificială aproape în timp real, ceea ce ar transforma Azure în temelia primului super-computer AI din lume.
Susținere pentru profesioniștii IT
Noi resurse educaționale și de training gratuite destinate profesioniștilor IT implicați în finalizarea transformării digitale a companiilor lor.
• Microsoft Technical Community este o nouă comunitate online care aduce la un loc profesioniști IT, profesioniști Microsoft MVP și experți Microsoft pe domenii specifice pentru a face schimburi de idei, a construi noi relații și a împărtăși cele mai bune practici pentru produsele și serviciile Microsoft.
• Microsoft IT Pro Career Center și Microsoft IT Pro Cloud Essentials sunt acum disponibile în 25 de limbi și 40 de piețe la nivel global. Centrul de cariere oferă sfaturi gratuite de la experți asupra carierelor în domeniul cloud-ului, asupra competențelor și curriculei în funcție de rolul cloud-ului; iar IT Pro Cloud Essentials oferă un abonament anual gratuit la servicii, suport prioritar și certificare pentru cloud. Puteți găsi mai multe informații și știri despre Microsoft Ignite la Microsoft News Center.
Cititorii pot de asemenea să intre în comunitatea Microsoft de pe Twitter și să ne urmărească pe @MSFTNews și @MS_Ignite folosind #MSIgnite. Microsoft (Nasdaq "MSFT" @microsoft) este cea mai importantă companie de platforme și productivitate pentru lumea axată pe servicii mobile și de cloud, iar misiunea sa este de a ajuta utilizatorii individuali si companiile din toata lumea sa isi atinga intregul potential.
Despre Microsoft
Fondată în 1975, compania Microsoft (NASDAQ "MSFT") este liderul mondial în software, servicii și soluții ce ajută oamenii și companiile să își atingă pe deplin potențialul. „Inspirația noastră la Microsoft este să fim liderul în tehnologie și partenerul de încredere pentru viitorul României" Microsoft și cei peste 3.000 de parteneri comerciali locali oferă companiilor din România set bogat de soluții de mobilitate și creștere a eficienței în afaceri. Mai multe informații sunt disponibile pe www.microsoft.ro/imm. Totodată, firmele mici și mijlocii au la dispoziție un serviciu de contact specializat la Microsoft România pentru informații suplimentare și consultanță (021 529 7174), iar pe www.microsoft.ro/studiidecaz sunt disponibile exemple de companii românești care folosesc soluții de mobilitate și cloud pentru a-și crește competitivitatea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News