Noutate la alegerile din 9 iunie. Toni Greblă: Am decis prin hotărâre, să nu existe neîncredere...

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a spus ce anume se schimbă la alegerile locale și europarlamentare de anul acesta.

"Este un pic mai dificil pentru cetăţeni să voteze pe patru buletine de vot. Acum, sunt comasate, în plus, s-a venit cu un buletin care este foarte simplu, pentru europarlamentare . (...)  Toate cinci la un loc, uneori, pentru anumite persoane, reprezintă un pic efort, dar nu este considerabil. Votul poate fi exercitat în cunoştinţă de cauză. În cabina de vot, ai timpul rezonabil pentru a putea studia, vedea, a ajunge la competitorul tău politic, a vota.

Există acolo şi o tuşieră, dacă se termină tușul de pe ştampilă. Este o noutate. Este obligatoriu, motiv pentru care autorităţile locale vor folosi 25.000 de tuşiere în secţiile de vot. Avem foarte multe buletine şi, ca să nu existe neîncrederea că poate a patra ştampilă, a cincea ştampilă nu mai este foarte vizibilă, am decis, prin hotărâre, ca în fiecare cabină de vot să existe o tuşieră care să poată fi utilizată dacă este nevoie", a spus Toni Greblă, la Digi 24.

Vezi și: Cum votăm pe 9 iunie. Președintele AEP, Toni Greblă, explică procesul - FOTO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel