Publicitate
Ce am aflat nou din raportul președintelui despre raportul MCV? Că există oameni care nu se înșeală niciodată, care dețin adevărul, mai presus de orice urmă de îndoială. Traian Băsescu i-a și numit: funcționarii din prezent ai Comisiei Europene. Ei sunt ca metrul-etalon de la Paris sau ca viteza luminii-o măsură în sine. Probabil, după expirarea mandatului, vor fi menținuți în funcție, eventual schimbând legea, că alții, la fel de perfecți, găsești mai greu (nu de mult, Comisia a demisionat, în bloc, pentru a nu fi dată jos cu scandal, pentru nereguli financiare).
Ni s-a relevat și că românii sunt fraieri, odată ce 88% au fost duși de nas de către mass media. Politicienii, mai spune președintele, fac rău țării. Toate instituțiile păstorite de președinte au progresat, doar Parlamentul a regresat. De ce nu l-om desființa, că ne ajung instituțiile președinției și rapoartele de la Bruxelles? În plus, de ce s-o fi limitat președintele la parlamentarii USL? Mi s-ar părea normal ca Traian Băsescu să-i atace și pe europarlamentarii francezi sau britanici care susțin că alde Barroso nu au viziune, că au dus Uniunea într-o fundătură și nu fac decât să-și apere funcțiile și salariile uriașe. Poate, data viitoare.
Mai înțeleg, din discursul lămuritor, că statul de drept trebuie apărat și sunt de acord cu asta, cu atât mai mult cu cât îmi amintesc ce dezastru a fost pe aici în anii 90. Cum rămâne cu democrația? S-o dăm de-o parte, ca pe politicieni! De ce să nu aleagă, în locul nostru, europenii, care nu sunt așa ușor de păcălit de către mass media? Și, dacă merge cu Românica, de ce să nu extindem sistemul? Să aleagă doar unii dintre europeni, inclusiv în locul majorității europenilor! Deja, în România Liberă scrie că acordul de coabitare ”depăşește cu mult graniţele politicii româneşti, întrucât a fost girat de marile puteri”. Belgia sau Portugalia fac parte dintre aceste mari puteri, sau nu vor mai avea nici cetățenii lor drept de vot, când, prostiți de mass media, or să greșească?
O altă noutate ar fi că președintele și-a încheiat misiunea istorică. Instituțiile au apărat statul de drept și atunci când el a fost suspendat. Deci, nu depind, așa cum credeau până acum susținătorii săi, de un singur om. Suspendarea nu mai are niciun rost. Cu Băsescu sau fără, instituțiile rezistă, sunt mai presus de persoane și de alegeri, fie ele și alegerile unei majorități de 80 la sută.
Totuși, de ce e negativ raportul, dacă Justiția și instituțiile și-au făcut treaba? Concluzia ar fi că poporul nu prea face ce trebuie. Nu își merită conducătorii, cum s-ar zice. Dar asta nu mai e o noutate, o știm de la primul nostru președinte.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu