Novak Djokovic, forfait de la Paris Open. Turneul Campionilor este în pericol

Novak Djokovic nu își va apăra titlul de la Paris Masters.

Novak Djokovic (37 de ani), fost lider mondial, a confirmat absența sa de la turneul Masters Rolex Paris, unde este campion en-titre.

”Din păcate, nu voi juca @RolexParisMasters în acest an. Îmi pare rău pentru toți cei care sperau să mă vadă jucând acolo.
Urez tuturor jucătorilor, sponsorilor, organizatorilor și fanilor un turneu minunat. Am o mulțime de amintiri frumoase câștigând șapte titluri acolo și sper să fiu cu voi anul viitor”, a scris Novak Djokovic, pe Facebook.

FOTO: captură Facebook @ Novak Djokovic

Anunțul făcut pe social media vine la numai câteva zile de la finala mică din cadrul ”Six Kings Slam”, pe care a câștigat-o în fața lui Rafael Nadal, scor 6-2, 7-6 (5), în ultimul meci dintre cei doi pe care îi leagă o lungă rivalitate pe terenul de tenis, sârbul conducând cu 31-29 în meciurile directe, prima partidă fiind în sferturile de finală de la Roland Garros, în 2006, turneu pe care l-a câștigat pentru a doua oară în carieră, după o finală cu Roger Federer.

În faza semifinalelor de la turneul demonstrativ din Arabia Saudită, Djokovic a pierdut duelul cu Jannik Sinner, scor 2-6, 7-6 (0), 4-6.

Turneul Campionilor, în pericol pentru Djokovic

Site-ul Sport Klub, care citează surse neoficiale, a subliniat că Djokovic s-ar putea să nu participe nici la Turneul Campionilor de la Torino, competiție la care vor fi prezenți cei mai buni opt jucători ai sezonului din circuitul ATP, programată luna viitoare, scrie Agerpres.

Turneul Masters 1.000 de la Paris se va derula în perioada 28 octombrie și 3 noiembrie, fiind dotat cu premii totale de 5.950.575 de euro.

Anul trecut, Djokovic l-a învins cu 6-4, 6-3 pe bulgarul Grigor Dimitrov în finala turneului din capitala Franței.

În Turneul Campionilor sunt calificați: Jannik Sinner, Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medvedev, Taylor Fritz, Novak Djokovic, Casper Ruud și Andrey Rublev. 

Palmaresul de neegalat al lui Novak Djokovic

”Nole” este deținătorul recordului de trofee de Grand Slam, 24 de titluri, la egalitate cu australianca Margaret Court, record stabilit în 1973.

Cel mai în vârstă campion olimpic, la masculin, Novak Djokovic se află într-o postură greu de atins în următorii ani, având în vedere urmăritori săi fie sunt în afara formei sportive care i-a consacrat (Rafael Nadal, cu 22 de titluri majore, din care 14 la Roland Garos), fie sunt ieșiți din activitatea sportivă (Roger Federer, cu 20 de titluri de Grand Slam).

Astfel, sârbul în vârstă de 37 de ani, împliniți în 25 mai, are 428 de săptămâni pe locul 1 (cele mai multe din istorie), încheind sezonul pe prima poziție de opt ori, timp în care a cucerit:

- medalie olimpică de aur

- 10 titluri la Australian Open

- 3 titluri la Roland-Garros

- 7 titluri la Wimbledon

- 4 titluri la US Open

- 7 titluri la Turneul Campionilor

- are două Career Golden Masters (40 de titluri, cele mai multe)

- a câștigat Cupa Davis cu reprezentativa Serbiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel