Nu există nimic mai bun, la micul dejun, decât niște clătite subțiri și delicioase. Dar nu reușiți întotdeauna să le faceții așa cum vă doriți.
Publicitate
Până la urmă, se întâmplă că toate clătitele se rup și nu sunt comestibile. Pentru a face față acestei probleme, ar trebui să cunoașteți tehnologia corectă de preparare a aluatului. Și astăzi vă vom spune ce ingrediente nu trebuie adăugate niciodată în clătite.
Dacă nu doriți să stricați aluatul, atunci ar trebui să vă amintiți care sunt adevărații dușmani ai clătitelor subțiri. Rețineți care sunt cele trei ingrediente care nu trebuie adăugate în aluat, altfel rezultatul va fi dezastruos.
Ciocolată de Crăciun, făcută acasă: rețeta unei delicatese cremoase, gata în 30 de minute
Praf de copt. Unele gospodine adaugă bicarbonat de sodiu sau praf de copt în aluat, pentru a face clătitele mai moi și mai pufoase. Deseori, gospodinele exagerează cu dozele și clătitele sunt cauciucate. Pentru a evita acest lucru, rețineți că pentru 500 ml de aluat sunt necesare doar 2,5 grame de praf de copt sau bicarbonat.
Unt sau ulei. Acest ingredient este, de obicei, adăugat în aluatul de clătite fără a cunoaște rezultatul final. La urma urmei, în loc de delicatețea pe care multe gospodine speră să o dea clătitelor, rezultatul este unul uleios.
Cu un kilogram de cartofi vei mulțumi pe toată lumea: rețeta uimitoare a bunicii
Ouă. Pentru ca toate clătitele să fie foarte moi și fragede, merită să folosiți ouă. Dar trebuie să fiți extrem de atenți cu numărul lor. Un singur ou este suficient pentru 500 ml de lapte. Nu este nevoie să adăugați mai multe.
Pentru a prepara rapid clătite este suficientă o singura sticla de plastic. Metoda este neobișnuită și distractivă pentru copiii mici, care pot ajuta cu ușurință să o pregătească și ei.
Pentru a face această rețetă, veți avea nevoie de o sticlă simplă de plastic și de următoarele ingrediente:
2 pahare de lapte de migdale sau lapte de cocos,
2 ouă,
2 linguri de zahăr brun sau fructoză,
1 pahar făină,
2 linguri ulei de floarea soarelui,
1 praf de sare.
Deschideți o sticlă de plastic și, folosind o pâlnie, turnați făina. Se adaugă zahărul brun, laptele de cocos, ouăle, uleiul de floarea soarelui și un praf de sare. Închideți sticla, apoi agitați energic ingredientele până se obține o pastă netedă și omogenă.
Folosind aceeași sticlă, turnați aluatul direct pe o tigaie antiaderentă, unsă cu ulei. Cu o spatulă, răsturnați clătitele pentru a le găti pe ambele părți și, odată, ce clătitele s-au rumenit, puneți-le pe o farfurie.
Cartofi prăjiți ca la McDonald's, făcuți acasă: trei moduri secrete
Rețeta de clătite la sticla are multe avantaje. Cu această metodă simplă și economică, nu este nevoie să folosiți mai multe ustensile de bucătărie. Un simplu pahar este suficient pentru dozarea ingredientelor.
În plus, sticla de apă poate înlocui telul sau mixerul, care vor rămâne curate. După ce ați făcut câteva clătite, puteți păstra și aluatul în sticla sigilată la frigider și să-l folosiți a doua zi.
Alte sfaturi pentru un aluat de clătite reușit
Lăsați aluatul de clătite să se odihnească o jumătate de oră puțin înainte de a fi gătit. Astfel, făina va absorbi ingredientele, iar clătitele vor fi subțiri și elastice.
Folosiți o tigaie specială pentru clătite. Dacă obișnuiți să faceți clătite la micul dejun, ideal este să cumpărați tigăi speciale pentru clătite.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu