Trebuie să fii cu adevărat creativ cu gustările, dacă vrei să-ți mulțumești membrii familiei sau prietenii.
Publicitate
Seara, după cină, te relaxezi cu familia în fața televizorului. Dar nu te poți uita liniștit la un film, dacă nu ai alături o gustare delicioasă.
Popcornul, desigur, este o gustare de neînlocuit, chiar fundamentală. Desigur, că cel mai bine este să consumi alimente bogate în fibre, așa că nu trebuie să te simți prea vinovat că ai mâncat popcorn
Adaugă o frunză de dafin în cafea. Explicația te va surprinde
Popcornul se face ușor, iar această versiune, cu aroma sa caldă și dulce de scorțișoară măcinată, amintește de cerealele crocante de la micul dejun. Puțină sare va ajuta la echilibrarea gustului dulce.
Popcornul, preparat după această rețetă, va fi pe placul copiilor și al adulților.
Ingrediente pentru 5 porții:
un pahar de boabe de porumb,
2 linguri de unt topit,
2 linguri de zahăr,
1 lingură de scorțișoară măcinată,
jumătate de linguriță de sare.
Porumbul special pentru floricele poate fi cumpărat din magazine. Are bobul mai mic și rotunjit. Adaugă 1 lingură de unt într-un ceaun pus pe aragaz, la foc mediu. Adaugă 3 boabe de porumb și acoperă ceaunul cu un capac.
Salata cu carne de pui și crutoane aromate va decora toate mesele de sărbătoare. Rețeta este simplă
Când boabele de desfac, poți adăuga restul boabelor de porumb și acoperă, din nou, ceaunul cu un capac.
Agită ceaunul periodic, până când se toate boabele s-au desfăcut. Transferă floricelele de porumb într-un castron mare.
Pune 1 lingură de unt într-o tigaie. Adaugă zahărul, scorțișoara și un praf de sare într-un mojar. Ingredientele se macină până obții o compoziție fină ca a nisipului.
Toarnă treptat unul topit peste floricelele de porumb și amestecă bine. La final stropește floricelele de proumb cu praful preparat din zahăr, sare și scorțișoară. Amestecă bine. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu