Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a prezentat o rețetă de mici diferită.
2 kg carne: 70% carne de vită și 30% carne de porc
aproximativ 500 ml supă de oase
1 căpățână mare de usturoi
sare
boabe de piper
boabe de coriandru
cimbru
semințe de chimen
boabe de ienibahar
boia de ardei
bicarbonat de sodiu
Cele două sortimente de carne se trec prin mașina de tocat de două ori pentru a deveni cât mai fină. Se amestecă bine carnea cu condimentele, sarea, usturoiul curățat și răzuit și aproximativ 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu. Se pune aproximativ o linguriță rasă de bicarbonat, la 1 kg de carne. Condimentele le pune fiecare după gust.
Se amestecă bine carnea cu condimentele și se toarnă, treptat, din supa de oase, bine strecurată, potrivit a1.ro. Apoi trebuie să rezulte o pastă de mici omogenă. Ulterior, se lasă la rece pentru câteva ore, înainte de a fi puși micii pe grătar.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu