Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o alternativă pentru friptura de miel.
Dacă nu ai miel pentru masa de Paști, poți pregăti pui cu un sos delicios.
Ai nevoie de un pui întreg, zeama și coaja de la un lime, salvie, sare, piper, ulei de măsline. Apoi, pentru garnitură, îți trebuie 250 gr gnocchi, 50 gr unt, sare, salvie. Pentru sos, ai nevoie de maioneză, iaurt, muștar de dijon, capere, ceapă verde, ardei copți, sare, piper, miere.
Luăm puiul întreg și îl spargem pe la jumătatea pieptului, apoi îl întindem în tava de cuptor. Îl masăm bine cu ulei de măsline și zeamă de lămâie, îl condimentăm cu sare, piper, coaja răzuită de lime și salvie și îl preparăm la cuptor la temperatură medie, până când se rumenește, potrivit a1.ro.
Pentru garnitură, fierbem gnocchii în apă cu sare, apoi îi scurgem bine. Mai departe, punem untul la topit și îl aromatizăm cu 2-3 frunze de salvie. Îndepărtăm frunzele și tragem gnocchii la tigaie în untul aromatizat.
Pentru sos, amestecăm în cantități egale, iaurt, muștar de dijon și maioneză. Adăugăm ardei copți tocați mărunt, ceapă verde tocată mărunt, câteva capare și potrivim gustul cu sare, piper și miere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu