Nu arunca pastele rămase de ieri: ai nevoie de câteva ouă și budinca e gata

Nu arunca pastele rămase de ieri - ai nevoie de câteva ouă și budinca e gata. Sursa - Pexels
Nu arunca pastele rămase de ieri - ai nevoie de câteva ouă și budinca e gata. Sursa - Pexels

Din pastele rămase de ieri poți face o budincă delicioasă. Acest fel de mâncare se mai numește și plăcintă din paste și a apărut în Italia, în perioada Renașterii. 

Nu va dura mai mult de 15 minute să prepari o budincă din paste, care este ideală pentru a fi servită la micul dejun.

 

Pentru a pregăti budinca de paste, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

paste - 150 grame,

ouă - 4 bucăți,

lapte - 250 ml,

un praf de sare,

piper negru măcinat și condimente - după gust,

unt - 1 lingură.

 

 

Metoda de preparare

 

 

Dacă decideți să pregătiți budinca din paste proaspete, atunci fierbeți 150 de grame. Imediat ce sunt fierte, puneți-le într-o strecurătoare și lăsați lichidul să se scurgă. Dacă folosiți pastele rămase de ieri doar le scoateți din frigider.


Plăcinta cu cartofi și bacon, coaptă în tigaie: o reteță originală și ușoară

Ungeți o tavă de copt cu unt și puneți în ea pastele. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Într-un castron bateți ouăle, adăugați laptele, sarea și piperul. Amestecați bine. Turnați compoziția din ouă și lapte peste paste. Dați tava la cuptor pentru 40 de minute.

Cum să dezgheți carnea în 20 de minute: un truc dezvăluit de bucătari

Serviți budincă fierbinte.  SFAT: Puneți niște cașcaval ras peste budincă și mai țineți-o în cuptor 10 minute, până se formează o crustă aurie. Poftă bună!

 

BONUS. Cartofi prăjiți acasă ca la fast food: ingredientul secret, care trebuie adăugat

 

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Crusta nu s-a format, iar cartofii s-au fărâmițat. Deși ești motivat de cea mai bună intenție, ți se pare imposibil să prăjești cartofii. Înainte de a prăji cartofii ar fi bine să știi un „secret”, capabil să determine rezultatul final.

Ai trei mere în cămară? Prepară această plăcintă cu o crustă aurie și crocantă

În primul rând, spălați și curățați cartofii. Apoi tăiați-i în bucăți, și puneți o oală plină cu apă pe aragaz. Când apa începe să clocotească, adăugați cartofii și lăsați-i să fiarbă cel puțin cinci minute.

În apa trebuie să adăugați ingredientul secret, care face diferența. Pe lângă sare, puneți un praf de bicarbonat de sodiu.

Acest lucru va permite formarea unei cruste aurii și crocante.  Mai departe, scoateți cartofii din oala cu apă fierbinte și puneți-i într-un vas cu apă rece pentru ca să elibereze amidonul. Ulterior, cartofii pot fi prăjiți în ulei încins bine. După ce s-au făcut, cartofii trebuie scoși pe un  prosop de hârtie ca  să se elimine uleiul în exces.

O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Trucul cu bicarbonatul de sodiu este valabil și în cazul cărnii. O linguriță de bicarbonat de sodiu este una dintre soluțiile ideale pentru a ne asigura că, în timpul gătirii, carnea rămâne fragedă. 

 

BONUS. O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

 

 

Clătitele cu dovlecei și cartofi umplute cu șuncă și cașcaval afumat te vor cuceri de la prima bucățică.

Aceste clătite de fac extrem de ușor și rapid. Pe lângă faptul că sunt ca un aperitiv, clătitele sunt  delicioase și hrănitoare. Vei dori să le prepari mereu. 

 

Ingredientele de care ai nevoie:

 

100 grame faina de grâu,

4 dovlecei,

100 grame de cașcaval afumat,

parmezan ras după cum este necesar,

1 cartof,

100 grame de șuncă fiartă,

ulei de măsline după cum este necesar,

pesmet,

3 ouă,

piper și sare - după gust.

 

Pregătirea 

 

Dovleceii se spală, usucă și se dau prin răzătoare. Punem dovlecelul ras într-un bol ca să elimine sucul în exces. 

Apoi dăm prin răzătoare și cartoful, curățat de coajă. În alt bol, se pun cartoful stors bine și dovlecelul.  Adăugăm ouăle și condimentăm cu piper și sare. Amestecăm cu o spatulă, după ce am turnat un strop de ulei. La final, integrăm și făina.

Laptele s-a acrit? Nu te grăbi să-l arunci: poți face un sos delicios 

În acest moment, ungem o tavă de copt cu ulei și presărăm niște pesmet. Transferam jumătate din aluat în tavă și îl întindem pe toată suprafața.

Pe aluat aranjăm feliile de șuncă fiartă și apoi feliile de cașcaval afumat. Adăugăm și parmezanul ras și acoperim totul cu cealaltă parte de aluat.  

Cinci alimente care reduc pofta de dulciuri: încearcă-le și nu vei regreta nicio clipă

Rămâne doar să punem deasupra pesmet și un strop de ulei. Clătita se dă la cuptor, pentru 35 de minute, la o temperatură de 200 de grade. Clătita cu dovlecei și cartofi, umplută cu șuncă și cașcaval afumat, este gata. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel