Laptele acru este o bază excelentă pentru produsele de patiserie.
Laptele este un produs unic care devine mai sănătos după acrire. Laptele acru conține multe bacterii benefice și din el se pot face produse de patiserie fragede și aerisite.
Cele mai delicioase brioșe cu ciocolată sunt gata în 5 minute: rețeta simplă
Gospodinele cu experiență știu că acest produs este o bază ideală pentru produse de patiserie delicioase. Spre exemplu, puteți pregăti niște clătite pufoase cu lapte acru.
Ingredientele de care aveți nevoie:
lapte acru - 250 ml.
ouă - 1 bucată,
făină de grâu - 200 grame,
ulei de floarea soarelui - 2 linguri pentru aluat,
zahăr - 2 linguri,
sare - 0,5 linguriță,
drojdie proaspătă - 20 grame,
ulei de floarea soarelui - 100 grame pentru prăjit.
Ouăle și laptele acru trebuie trebuie să fie la temperatura camerei. Turnați laptele acru într-un castron mare, adăugați drojdia și o lingură de zahăr. Se amestecă și se lasă 15 minute să se odihnească. Aluatul trebuie să crească.
Plăcintă rustică cu cartofi, brânză și șuncă: se prepară în 5 minute și este super sățioasă
Adăugați apoi făina, sarea și restul de zahăr. Se toarnă uleiul și se bate oul. Se amestecă aluatul și se lasă alte 2 ore. Aluatul ar trebui să crească de 4 ori.
Uleiul vegetal se încinge într-o tigaie. Puneți câte puțin aluat în tigaia fierbinte și prăjiți clătitele, câte 2 minute, pe fiecare parte. Poftă bună!
Dacă mai ai două mere în cămară, poți face ușor o plăcintă cremoasă, delicioasă și moale.
Rețeta plăcintei cu mere este foarte simplu de preparat. Desertul va fi delicat și foarte moale. Nu vă faceți griji: ingredientele sunt disponibile în orice bucătărie.
Ingredientele de care ai nevoie pentru aluat:
14 grame praf de copt,
200 grame făină de grâu,
120 de grame de zahăr,
2 ouă,
100 ml lapte,
două mere.
Ingredientele de care ai nevoie pentru cremă:
15 gr amidon de porumb,
vaniline - după gust,
250 ml lapte,
50 de grame de zahăr,
1 ou.
Într-un bol, puneți oul, adăugați zahărul, esența de vanilie și amidonul de porumb. Apoi amestecați cu un tel până când compoziția nu are cocoloașe.
Turnați laptele și amestecați energic. Puneți cratița pe foc și continuați să amestecați până când amestecul devine gros. Când crema este gata, luați cratița de pe aragaz.
Două plante nu se tem de întuneric și înfrumusețează fiecare încăpere a casei
Acum vă puteți ocupa de prepararea aluatului. Într-un castron mare se pun ouăle, zahărul și se lucrează cu un mixer electric. Ulterior, după ce obțineți un amestec limpede, adăugați laptele și mixați. Urmează făina și praful de copt. Reluați mixarea. Aluatul este gata.
Două mere se curăță de coajă și se taie cubulețe. În acest moment trebuie doar să asamblați plăcinta. O tavă de tort cu balamale se unge cu ulei și pe fundul ei se pun merele. Acestea se acoperă cu aluatul.
Nivelați cu o spatulă și adăugați crema, preparată anterior. Mai rămâne doar să coaceți plăcinta, o jumătate de oră, la 180 de grade. Înainte de a o servi, trebuie să o decorați cu zahăr pudră. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu