Nu arucați semințele de castraveți și coaja ci transformați-le într-o băutură excelentă de vară.
Un studiu efectuat de Universitatea din Edinburgh a arătat anul trecut că mai mult de 50 de milioane de tone de culturi de fructe și legume din Europa sunt aruncate în fiecare an - echivalentul a o treime din întregul total - în mare parte datorită standardelor cosmetice stabilite de supermarkete și industria alimentară în context, acest deșeu este echivalent cu emisiile climatice a aproape 400.000 de autovehicule, scriu jurnaliștii de la The Guardian.
De exemplu, mulți bucătari decojesc castravetele și îl servesc în diverse preparate, iar coaja, plină de vitamine și beneficii, este aruncată.
Vara aceasta vă puteți bucura de o băutură răcoritoare. Un cocktail cu castravete, gin și gheață, ușor și rapid de preparat. De ce aveți nevoie?
- Unul, două cuburi de gheață
- 35 ml de gin
- Suc și pulpă de castravete, 60 ml
- Coajă de castravete, flori comestibile, pentru decor
Puneți gheața într-un blender cu gin, castraveții și amestecați bine. Se toarnă într-un pahar înalt și se decorează cu o bucată de castravete și flori comestibile, dacă doriți.
De altfel, propunerea noastră este că puteți prepara un cocktail gustos și dacă aveți doar coaja și semințele de castraveți (miezul de castravete).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News