Nu mai aruncați tigăile arse și înnegrite! Puteți folosi o metodă simplă și super eficientă pentru a le face ca noi.
Tigăile sunt folosite aproape zilnic în bucătărie, pentru a pregăti mai multe feluri de mâncare, în special feluri principale și garnituri, iar, în unele cazuri, sunt folosite chiar și pentru prepararea deserturilor.
Pe scurt, sunt utile, dar, în același timp, așa cum este normal se uzează, înnegrindu-se. Temperatura ridicată a uleiului duce, în timp, la schimbarea culorii inițiale a tigăii, care tinde să se înnegrească. Cum procedați în aceste cazuri?
Cum să alegi cele mai bune cireșe - Proprietățile și beneficiile consumului de cireșe
Mulți spun să vor arunca tigăile arse și vor cumpăra altele noi, dar aceasta trebuie să fie doar ultima soluție. De fapt, puteți încerca să curățați zonele arse și să se redați strălucirea, evitând risipa și cheltuielile. Remediul este foarte simplu și super eficient.
Cel mai rapid mod de a curăța cartofii. Trucul pe care vei dori să-l împărtășești prietenilor
Dacă tigăile încep să se uzeze și se se înnegrească, mai ales la fund, nu le arunca imediat, pentru că există remedii care te pot ajuta să le faci ca și noi. Acestea sunt remedii naturale, simple și ieftine, cu ingrediente pe care le aveți deja acasă.
Poți opta pentru apă și sare, apă și oțet au chiar peroxid de hidrogen (apă oxigenată) și bicarbonat de sodiu.
Toarnă niște zaț de cafea în toaletă: rezultatul te va încânta și vei repeta mereu trucul
Pentru petele mai ușoare, puteți încerca să fierbeți apă cu sare chiar în tigaie, apoi clătiți.
Pentru petele mai rezistente și mai dificile, puteți pune la fiert, chiar în tigaie, jumătate de litru de apă și 3 linguri de oțet.
La final, dacă vrei un tratament și mai intens, adăugați 4 linguri de apa oxigenată și 5 de bicarbonat de sodiu. În felul acesta vei forma o pasta care se lasă să acționeze în tavă. Apoi clătiți. Veți vedea că tigăile tale vor fi la fel de bune!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu