Pepenele galben, proaspăt și foarte dulce, răcoritor și gustos, este un deliciu de vară căruia nu-i poți rezista. Dar trebuie să știți că semințele pepenelui galben nu trebuie aruncate niciodată, acestea putând fi consumate.
Vara ne oferă atât de multe fructe și legume delicioase, încât avem cu adevărat de unde alege. Una dintre aceste bunătăți este pepenele galben. Nu ar trebui să arunci niciodată semințele de pepene galben, deoarece acestea pot fi consumate.
Ei bine, trebuie să știți că semințele pepenelui galben au multe proprietăți nutritive, foarte importante pentru organismul nostru. Pe lângă faptul că sunt aliați ai sistemului nostru imunitar, semințele ajută tranzitul intestinal, având o funcție antiinflamatoare naturală, cu adevărat uimitoare.
Scapă de mirosurile neplăcute de pe mâini cu aceste produse din cămară: este ușor, rapid și sigur!
Pentru cei neinițiați, semințele pepenelui galben conțin o mulțime de proteine, fiind un adevărat remediu pentru mușchi. Totuși, cum putem consuma semințele de pepene galben?
O idee cu adevărat gustoasă, care le va transforma într-o gustare gustoasă de după-amiază, este să le prăjim. Cum? Doar puneți-le într-o tigaie antiaderentă cu un strop de ulei și lăsați-le să se rumenească bine. Le putem aroma cu sare, dar și cu condimentele preferate.
Nu mai aruncați saramura din borcanul cu măsline: acest lichid înlocuiește un produs scump
Veți obține o gustare bună de ronțăit oricând ne dori. Semințele de pepene galben sunt hrănitoare, gustoase și delicioase.
Dacă există un fruct care simbolizează vara, acesta este cu siguranță pepenele verde. Cui nu-i place să se răcorească, vara, cu o felie suculentă de pepene verde? Cu toate acestea, foarte puțini știu că pulpa pepenelui nu este singura parte comestibilă. Chiar și coaja poate fi mâncată.
Mai întâi, spălați bine coaja de pepene verde, pentru a îndepărta toate pesticidele care sunt periculoase pentru sănătatea noastră. În plus, partea cea mai verde și mai subțire a cojii trebuie îndepărtată cu un cuțit. Doar stratul alb este folosit în bucătărie.
Rețeta vine tradiția culinară indiană. Coaja de pepene verde are o textură care absoarbe perfect toate aromele condimentelor folosite. Din acest motiv, coaja de pepene verde este potrivită pentru prepararea mâncărurilor cu curry. Putem adăuga pur și simplu cojile de pepene verde, tăiate cubulețe, în amestecul de legume preferat și să le sotăm cu condimente după gust, potrivit proiezionidiborsa.it. Să vedem cum se prepară un curry gustos cu coajă de pepene, care poate fi servit cu orez sau pâine.
Ingrediente pentru patru persoane:
partea albă a cojii de la o jumătate de pepene verde;
o ceapă;
o linguriță de semințe de muștar;
o jumătate de linguriță de semințe de chimen;
un buton de unt;
două lingurițe de curry,
un praf de turmeric;
sare.
Coaja spălată și curățată a pepenelui verde se taie în cuburi. Se încinge untul într-o tigaie, apoi se adaugă muștarul și semințele de chimen. Când semințele încep să sfârâie, adăugați ceapa și rumeniți-o.
Cum să reîncălzești cartofii prăjiți ca să devină din nou crocanți: sfatul bucătarilor cu experiență
Adăugați cuburile de coajă de pepene verde în tigaie și asezonați amestecul de condimente: sare, turmeric și curry. Amestecați bine și acoperiți tigaia cu un capac. Gătiți timp de aproximativ zece minute sau până când cubulețele de pepene verde din moi.
Iată un preparat delicios care trebuie savurat cald. Data viitoare când veți cumpăra un pepene, nu uitați: nu aruncați niciodată cojile acestui fruct delicios și versatil.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News