V-ați săturat de garniturile obișnuite? Iată o rețeta delicioasă, ușoară și rapidă din cartofi moi, care se fac la tigaie.
La baza acestui preparat stau cartofi fierți. Pentru a aduce o garnitură delicioasă la masă în câteva minute, atunci este indicat să aveți în vedere această rețetă foarte ușoară.
15 minute sunt suficiente pentru a face cartofii senzaționali. Un alt ingredient special este laptele, care va face garnitura și mai gustoasă.
Ingrediente:
600 grame de cartofi;
200 ml lapte;
60 grame de unt (opțional);
60 grame parmezan ras;
sare după gust.
Nu ați mâncat niciodată asemenea cartofi moi, care sunt gata în 15 minute. Primul pas este să spălați cartofii și să-i puneți la fiert, cu tot cu coajă, într-o oală plină cu apă rece. În acest moment, aprindeți focul și gătiți cartofii până se înmoaie. Atenție, cartofii nu trebuie să se gătească prea mult altfel.
Lobio, un preparat tradițional georgian, care te va cuceri: este sățios și foarte gustos
Opriți focul, scurgeți cartofii și puneți-i sub jet de apă rece. Astfel, cartofii se vor curăța mai ușor. Curăță-i de coajă și taie-i felii, dar nu prea subțiri. Cu un prosop de bucătărie curat, uscați cartofii.
În acest moment, va trebui să luați o tigaie antiaderentă. Creați un strat de cartofi și adăugați un praf de sare și o lingură de parmezan ras. Apoi, creați un al doilea strat de cartofi, adăugați din nou parmezanul, cât un praf de sare. Continuați așa până terminați toate feliile de cartofi.
Consumă fulgi de ovăz în fiecare dimineață: au efecte benefice incredibile asupra minții și corpului
Acum este momentul potrivit pentru a turna ingredientul special: laptele. Adăugați și untul, tăiat în bucăți mici. La final, puneți capacul și gătiți la foc mediu timp de 15 minute. Se amestecă din când în când cu o lingură de lemn. Aproape de sfârșitul gătitului, măriți focul și gătiți cartofii încă 5 minute.
Cartofii cu lapte și parmezan pot fi gătiți și în cuptor. Așezați cartofii într-o tavă de copt. Apoi, dați-i în cuptorul ventilat la o temperatură de 180°C, timp de 15 minute. Pentru a crea o crustă aurie și delicioasă, măriți temperatura la 200°C în ultimele 5 minute de gătit. Nu ai mâncat niciodată cartofi atât de moi și delicioși.
Acești cartofi sunt atât de delicioși încât îi vei găti mereu. Cartofii cu usturoi în stil țărănesc sunt copți în cuptor. Pot fi serviți ca mâncare separată, cu carne sau pește.
Cartoful este o legumă universală, iubită de toată lumea, așa că felul de mâncare este perfect pentru o masă festivă. Dar se pot pregăti cel puțin în fiecare zi, deoarece sunt delicioși.
Orez grătinat la cuptor: pune toate ingredientele în tavă și cina delicioasă este gata
Cartofii sunt copți în cuptor în mod țărănesc, dar este important să alegeți temperatura potrivită de gătit, astfel încât legumele să fie bine coapte, să nu se ardă și să nu se usuce.
Condimentele le oferă un gust picant și completează aromele.
Ingrediente:
cartofi - 400 grame,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare - 1 linguriță,
pudră de usturoi - 1 linguriță.
Cartofii se spală și se curăț de coajă. Tăiați cartofii în felii. Amestecați 1 linguriță de sare și 1 linguriță de pudră de usturoi într-un castron.
Puneți în castronul cu sare și usturoi feliile de cartofi și adăugați două linguri de ulei. Amestecați bine. Cartofii se pun pe o tavă de copt, acoperită cu pergament.
Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate
Coaceți cartofii în cuptorul încălzit, la 200 de grade, timp de 20 de minute. Cartofii în stil țărănesc cu usturoi sunt gata. Rămâneți să puneți cartofii pe o farfurie și să-i decorați cu pătrunjel. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu