Există o serie de alimente care, datorită caracteristicilor lor, nu trebuie înghețate. Vă prezentăm câteva dintre ele.
Ouă
Deși trebuie păstrate într-un loc răcoros, ouăle nu trebuie înghețate. Învelișul oului este destul de fragil și s-ar putea sparge. Nu este o idee bună nici să congelaţi ouăle după ce le-aţi gătit.
Anumite fructe și legume
Acesta este cazul diferitelor soiuri de salată sau ridichi, precum și roșii și castraveți. Aceste legume au multe fibre și nu rezistă la temperaturi scăzute. La fel se întâmplă și în cazul fructelor care au multă apă, precum pepenele verde și cel galben.
Brânza proaspătă
Nu este o idee bună să congelăm brânza proaspătă, deoarece aceasta îşi va pierde gustul în momentul în care o vom decongela.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu