EXCLUSIV  Nu doar faptul că mâncăm de post contează, ci și cantitatea. Alin Popescu: Postul ar trebui să fie ţinut fără să nască frustrări. Oamenii se îngraşă...

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tara Winstead)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Tara Winstead)

Alin Popescu, medic primar de medicină sportivă, a vorbit despre rolul postului și a oferit mai multe sfaturi prețioase pentru cei care postesc.

"Postul este bun şi este bine de ţinut, dar, din punctul meu de vedere - nici măcar ca medic, ca şi cum vorbim între prieteni - postul ar trebui să fie ţinut fără să nască frustrări. Ar trebui ţinut cu drag", a spus Alin Popescu la DCNews TV.

Acesta atrage atenția și asupra cantităților de mâncare de post ce sunt ingerate. Chiar dacă mâncăm de post, ar trebui să o facem cu măsură. 

"Oamenii se îngraşă în post pentru că mănâncă foarte multe făinoase. Înlocuim (n.r. proteinele animale) cu pâine, cu paste, cu orez, cu fasole, cu cartofi. Atunci, este o încărcare de carbohidraţi, creşte numărul de glucide, creşte numărul de kilocalorii pe zi şi, de foarte multe ori, scade aportul proteic, pentru că nu avem suficiente informaţii cât să luăm proteină de calitate de origine vegetală", a spus Alin Popescu.

"Este o bombă calorică"

"Mă uitam pe la patiserii care spuneau că au produse de post şi erau foarte multe mere în foietaj. Este o bombă calorică şi foarte multe calorii goale. Eu nu contest că nu ar fi un produs de post, dar eu contest valoarea lui. În perioada de post, ar trebui să mergem pe zona asta de fructe oleaginoase care sunt foarte valoroase şi neapărat în varianta nesărată, neprăjită - alune, migdale, caju, nuci. Toate astea, la 20-30 de grame pot constitui o gustare deosebit de bună, cu atât mai mult în perioada postului când există o serie întreagă de dezechilibre", ne sfătuiește medicul.

"Ce mi se pare mie important - mai ales pentru cei care ţin întreaga perioadă de post - este că ar trebui să avem un pic de grijă să avem şi o sursă de proteină cât se poate de valoroasă care să compenseze fie şi parţial lipsa celei animale", a mai spus acesta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel