Nu e risotto-ul italienilor, dar pilaful tradițional românesc are ceva aparte. Rețetă hrănitoare și gustoasă

Rețete
Rețete

Nu este risotto-ul italienilor, dar pilaful de orez cu legume are ceva aparte.

Ingrediente

2 căni orez

4 căni apă apă

2 cepe

1 morcov

1 ardei

2 ciuperci

4 linguri ulei

o conservă roșii cuburi în bulion

2 linguri mărar mărunțit

sare

piper

Mod de preparare


Mărunțește ceapa cât mai fin, apoi separat toacă celelalte legume. Călește ceapa pentru pilaful cu legume pentru 1-2 minute în cele 4 linguri de ulei.

Adaugă legumele tocate fin și lasă-le 2 minute, apoi adaugă apa, urmată de orez. Presară puțină sare, după gust.

Așază capacul pe cratiță și lasă pilaful cu legume să fiarbă la foc mic-mediu pentru 15-20 minute.

Adaugă apoi roșiile cuburi și amestecă, mai lasă apoi pilaful cu legume pentru încă 5 minute la foc mic.

Potrivit retetepractice.ro, presară mărarul tocat fin și servește pilaful de orez cu legume alături de un preparat din carne sau lângă o salată verde sau murături.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel