EXCLUSIV  "Nu este corect să ai RCA pe maşină". Titi Aur propune soluţia care "ar rezolva şi problema trotinetiştilor": Eu sunt la volan. Aşa trebuie să se calculeze RCA

Fotografie de la JÉSHOOTS, Pexels
Fotografie de la JÉSHOOTS, Pexels

TIti Aur spune că nu este normal ca tariful pentru RCA să fie calculat în funcţie de maşina condusă, ci că ideal ar ca acest calcul să fie făcut în funcţie de şofer. 

"Nu este corect să ai RCA pe maşină. Asigurarea RCA nu trebuie să fie pe maşină. Logic ar fi să fie pe mine, pe şofer, pe CNP. Asta se practică deja în alte ţări. Asta pentru că maşina nu strică nimic, eu stric, că eu sunt la volan. 

Da, CASCO trebuie să fie pe maşină. Pentru că una este să asiguri o Dacie Logan de 10.000 euro, alta e să asiguri un Rolls Royce de 300.000 euro. 

Dar eu, cel de la volan, eu fac accidentul. Nu e normal ca RCA să se calculeze în funcţie de capacitatea maşinii. În funcţie de vârstă, de experienţă şi de daunele pe care le-am provocat, aşa trebuie să se calculeze RCA. 

Pentru că nu e corect ca, dacă eu vă dau maşina să o conduceţi şi loviţi pe cineva, RCA-ul maşinii mele se scumpeşte, dar dvs, pe permisul dvs, nu aveţi nicio pată. Vă urcaţi în altă maşină şi  nu e nicio problemă. Mie asiguratorul îmi spune că trebuie să plătesc mai mult pentru RCA-ul meu, deşi eu am fost la emisiune, nu la volan. E complicat, însă.

Asta ar rezolva inclusiv problema trotinetiştilor. Că se pune problema persoanei care asigură trotineta. Asigurarea trebuie să fie pe CNP, la trotinete, biciclete, motociclete, maşini. Dar să se facă împărţiri pe clase, categorii, etc, raportate la daune. Dauna mare înseamnă primă de asigurare mai mare", a explicat Titi Aur la DC NEWS, în cadrul emisiunii DC CONDUCEM. 

Youtube video image

Amintim că pe piaţa RCA din România este un scandal imens, după ce ASF a decis ridicarea autorizaţiei de funcţionare pentru Euroins, liderul de piaţă din industria asigurărilor auto. 

CITEŞTE ŞI  - Președintele ASF Nicu Marcu: Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii, nu Albă ca Zăpada!

"Referitor la decizia autorității române de supraveghere financiară ASF de a confisca Euroins România (parte a grupului de asigurări Euroins Insurance deținut de Eurohold Bulgaria) prin revocarea licenței de funcționare și deschiderea procedurii de faliment și numirea Fondului de Garantare a Asigurărilor (FGA) în calitate de administrator interimar al societății, considerăm aceasta ca fiind o preluare ostilă a activelor filialei din România", a transmis Euroins. VEZI AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel