„Creierul este un computer care încetează să funcţioneze când componentele sale se strică“, spune Stephen Hawking, cel mai cunoscut om de ştiinţă britanic, într-un interviu pentru The Guardian. „Pentru computere stricate nu există nici rai, si nici viaţă dupa moarte“, mai scrie cunsocutul savant care adaugă că aceste concepte sunt doar menite să aducă alinare celor care se tem de moarte.
Stephen Hawking, cunoscut pentru teoriile sale despre găurile negreşi despre naşterea universului, este paralizat de la 21 de ani şi i se spusese de atunci că nu mai are mulţi ani de trăit. Însa, a ajuns la 69 de ani şi a profitat din plin de viaţa, iar ideea că ar putea muri nu îl sperie.
"Am trăit cu spectrul unei morţi timpurii în ultimii 49 de ani şi nu îmi este frică de moarte, dar nici nu mă grăbesc să mor fiindcă mai am atât de multe de făcut. Privesc creierul ca fiind un computer care nu va mai funcţiona atunci când componentele sale se vor strica. Însa nu există rai sau viaţă de după moarte pentru computere stricate, acestea sunt doar basme pentru oamenii care se tem de întuneric"
Hawking va ţine o prelegere la conferinţa Google Zeitgest săptămâna aceasta, iar tema va fi generală, însa fascinantă: De ce suntem aici, noi oamenii?.fluctuatii cuantice
În prelegerea sa va explica teoria conform căreia mici fluctuaţii cunatice petrecute în primele etape de existenţă ale universului au devenit "semintele" din care au răsărit galaxiile, stelele dar si viaţa. "Ştiinţa prezice ca multe feluri de universuri vor fi create spontan, din nimic. E o chestiune de noroc din care facem şi noi parte".
[poll id="44"]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu