Colegii de la luju.ro au făcut o descoperire stupefiantă: cu ocazia referendumului, în iulie și august, Înalta Curte de Casație și Justiție a eliberat, la cererea procurorilor, 165 de mandate de ascultare pentru demnitari. Mandatele de ascultare pe siguranță națională au fost date separat. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, când s-au eliberat doar ... două!
Este dovada irefutabilă a faptului că Traian Băsescu guvernează un stat polițienesc. O dovadă furnizată chiar de Justiție. Nu m-a mirat în niciun fel această sumbră statistică. Așa a înțeles dl Traian Băsescu să-și exercite puterea în cei opt ani de președinte al României și tot așa va încerca s-o facă în următorii doi ani de guvernorat.
Ceea ce m-a șocat a fost lipsa de reacție a premierului Ponta și a USL. Politicienii Puterii, adunați pe la Televiziuni, plângeau și deplângeau acțiunea Parchetului, făceau exerciții de stilistică. Ba se lansau și în promisiuni electorale: “Ehe, după ce vom fi câștigat alegerile din decembrie, cu un mandat de patru ani în buzunar, vom face și vom drege...”. Nicio ședință extraordinară a Guvernului, nicio ședință extraordinară a Parlamentului care să analizeze situația, nicio reacție oficială pertinentă. Ministerul de Externe nu a înroșit telefoanele cu Washingtonul, Bruxellesul sau Berlinul.
De la scandalul Watergate încoace, ascultatul telefoanelor în interes politic e o chestiune respinsă în toată lumea Occidentală și are consecințe dezastruoase pentru cei care o inițiază.
Din cauza asta mă miră reacția, sau mai bine zis lipsa de reacție a premierului Ponta. Să fie teama de Băsescu și sistemul său de represiune sau lipsa de abilitate politică? Oricum ar fi, noi, românii, începem să avem o problemă gravă: lipsa alternativei politice democratice.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News