Cojile de ou sunt o sursă importantă de calciu. Pe lângă crearea masei osoase și prevenirea osteoporozei, calciul normalizează activitatea nervilor și a mușchilor, reglează ritmul cardiac şi previne cheagurile de sânge. De asemenea, este bun pentru piele și părul mai sănătos.
Cojile de ou conțin 90% calciu și sunt cea mai bună sursă a acestui mineral. În plus, coaja de ouă conține fier, cupru, mangan, zinc, fluor, fosfor şi crom. În funcție de vârstă, doza recomandată este de 1,5 până la 3 grame de coji de ouă.
Luați cojile de la opt ouă, spălați-le și uscați-le, apoi faceți o pudră. Amestecaţi sucul de la două lămâi cu pudra obşinută din cojile de ouă.
Lăsaț băutura la frigider pentru câteva zile.
Filtrați lichidul și amestecați-l cu un litru de coniac și un kilogram de miere. Lăsați să stea o săptămână înainte de utilizare.
Utilizare: Luați o lingură de 2 ori pe zi, după mese.
Se amestecă o lingură de coji zdrobite cu o lingură de nucșoară tocată şi cu două linguri de suc de lămâie.
Lăsați acest amestec la frigider pentru câteva zile, până când cojile se topesc complet. Apoi adăugați 100 ml lapte fierbinte.
Utilizare: Luați o lingură de două ori pe zi, dimineața, pe stomacul gol și noaptea înainte de culcare.
Spălați cojile de la 4-5 ouă și zdrobiți-le, apoi amestecați-le cu 3 litri de apă.
Păstrați amestecul la frigider timp de o săptămână.
Se bea în loc de apă. Adăugaţi puţină zeamă de lămâie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News