Pâinea uscată și întărită nu trebuie aruncată niciodată la gunoi. În câteva minute, poți să o faci din nou proaspătă.
Ține pâinea sub un jet de apă rece, până când coaja începe să se înmoaie, dar nu mai mult de atât.
Setează cuptorul la 150-180 de grade şi pune pâinea pe o tavă. Lasă pâine la copt 6-12 minute, în funcţie de cât de mult ai înmuiat-o în apă.
Dovleac confiat, la cuptor: rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora
Odată intrată în pâine, apa se transformă în abur pe măsură ce temperatura din cuptor crește. Miezul se va rehidrata și va deveni din nou pufos, iar coaja crocantă.
Tăiați pâinea în felii de 2 cm și stropiți-le ușor cu apă. Se pun feliile în cuptorul cu microunde pentru maxim 1 minut.
A doua opțiune este să turnați apă într-o cană și să puneți deasupra pâinea. Porniți cuptorul la viteză maximă, timp de 1 minut. Important este să nu exagerați cu timpul, deoarece veți obține un pesmet în loc de o chiflă moale.
bake rolls - tăiați pâinea în felii, stropiți-le cu sare sau frecați-le cu usturoi (opțional) și coaceți-le în cuptor;
sandvișuri calde sau pizza - ungeți pâinea uscată cu o unt, așezați restul produselor după preferințe și coaceți în cuptorul cu microunde;
pâinea veche poate fi zdrobită și transformată în pesmet, pentru a fi folosit la alte rețete;
Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort
omletă - tăiați pâinea uscată în felii, prăjiți-le în unt și apoi turnați deasupra ouăle bătute;
Unele gospodine fac deserturi din pâine veche, folosind-o ca unul dintre ingredientele din rețetă.
Vă prezentăm rețeta unui desert delicios și caramelizat făcut cu pâine veche. Va fi delicios și super moale Și, desigur, va fi foarte simplu și rapid de făcut. Pe scurt, nu ai nicio scuză să nu te apuci de treabă.
Ingredientele necesare:
100 grame de pâine,
240 grame de zahăr,
650 ml lapte,
200 ml apă,
200 ml lapte de cocos,
50 grame de grame de nucă de cocos,
200 gr smântână (17% grăsime),
3 ouă,
200 grame de zahăr
Pâinea se pune într-un castron mare se toarnă laptele și se lasă deoparte. Zahărul se pune pe foc într-o crăticioară și amestecați cu o spatula până se topește. După ce zahărul s-a dizolvat complet, adăugați apa câte puțin, continuând să amestecați. Când este gata, luăm cratița de pe foc.
Pâinea înmuiată în lapte se transferă într-un blender. Se adaugă ouăle, nuca de cocos rasă și zahărul. Apoi adăugați smântâna de gătit, laptele de cocos și amestecați totul. timp de 2 minute.
După cele două minute, luați o tavă de copt și turnați zahărul topit la început. După ce îl nivelați bine, transferați și amestecul din blender. Apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu și închideți bine marginile. Puneți tava într-o tavă mai mare, în care ați us apă, și dați-le în cuptor.
Gătim desertul, timp de 90 de minute, la o temperatura de 220 de grade. Odată ce este gata, îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei. Apoi îl răsturnăm pe un platou. Desertul nostru caramelizat poate fi servit. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu