Cu toții avem o lămâie, parfumată și gustoasă, în casă. Acest fruct dă o notă de gust și aromă rețetelor noastre. Dar majoritatea dintre noi aruncă sâmburii de lămâie fără să știe la ce îi pot folosi.
Cu siguranță aveți și câteva lămâi în casă. Acest fruct citric, parfumat și gustos, este folosit fie ca un condiment, fie devine o parte reală a preparatului nostru. Multe gospodine însă aruncă sâmburii de lămâie: folosește-i așa și te vor uimi!
Atât sâmburii, cât și cojile de lămâie pot fi aliați excelenți în bucătărie. Nu rata aceste sfaturi!
Cu siguranță, mai ales vara, lămâile sunt folosite penntru a prepara o limonadă delicioasă. Și iată, ne rămân mulți sâmburi. Noi vă spunem la ce-i puteți folosi.
În primul rând, trebuie să spălați cu atenție sâmburii de lămâie pentru a îndepărta orice reziduu de pulpă. Apoi ștergeți-i bine cu hârtie absorbantă.
Mai aveți nevoie de un sac simplu de pânză perforată. Dacă nu ai, poți folosi și o batistă de bumbac. Puneți semințele înăuntru și închideți bine sacul.
Dezgheață și curăță congelatorul în doar jumătate de oră: trucul care își va ușura munca
Pune sacul cu sâmburii de lămâie în pantofii pe care i-ai purtat toată ziua, fie că este vorba de adidași, sandale sau altceva.
Sâmburii vor absorbi mirosul urât provocat de transpirație, iar dimineața pantofii vor fi parfumați și gata de a fi purtați.
Aceste alimente nu trebuie păstrate niciodată împreună: se alterează repede și capătă un gust amar
De asemenea, puteți pune sacii cu sâmburi de lămâie în dulap. Hainele tale vor fi parfumate mereu.
Limonada este una dintre cele mai populare băuturi ale verii: proaspătă și răcoroasă. Dar ce să adaugi în ea pentru a o face cu adevărat irezistibilă. Te-ai gândit vreodată la asta?
Ce este mai bun decât o băutură rece atunci când căldura devine insuportabilă? Fie acasă, fie la plajă sau chiar dacă ieșim la plimbare, este important să rămânem hidratații. Limonada este una dintre cele mai populare băuturi ale acestui sezon, proaspătă și potolitoare. Dar știi ce trebuie să adaugi pentru a o face cu adevărat irezistibilă?
Prăjitură cu mere. Rețeta celor 3 pahare: foarte simplă și rapidă
După ce ai folosit pulpa de lămâi, arunci cojile? Este o risipă mare, dar să știi că le poți folosi într-un mod genial.
Limonada este indispensabilă vara, fiind potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii. Uneori, însă, ne dăm seama că cea de casă nu are aceeași componentă spumantă ca cea cumpărată de la un bar. Dacă vrei să o faci irezistibilă, noi își explicăm cum.
Ceea ce ai nevoie este un ingredient simplu pe care îl poți găsi cu siguranță în cămară: bicarbonat de sodiu! După ce ai pregătit limonada, adaugă două lingurițe de bicarbonat de sodiu pentru fiecare litru de apă.
Acum pune-o la frigider pentru un sfert de oră, după ce ai amestecat bine. În momentul degustării vei avea parte de o surpriză: limonadă va fi spumantă, va fi la fel ca cea pe care o servești la bar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu