Gospodinele cu experiență nu mai aruncă semințele de ardei.
Dacă legumele sunt cultivate într-un mediu prietenos cu mediul, atunci semințele pot fi consumate, deoarece conțin o mulțime de nutrienți. Pe lângă fibre, semințele de ardei conțin substanța capsaicină, precum și așa-numitele substanțe secundare.
Capsaicina este ingredientul natural care se găsește în diferite tipuri de ardei iute, cum ar fi ardeiul cayenne, și este acel ingredient care oferă gustul picant. Capsaicina se poate consuma în ardei cruzi, gătiți sau sub formă de pudră uscată, pe care o adăugăm în mâncăruri sau băuturi. De asemenea, este disponibilă ca supliment alimentar sau în creme pe care le aplicăm pe piele.
Dacă capsaicina servește la relaxarea țesuturilor musculare, atunci compușii secundari din semințele de ardei au proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Datorită acestor proprietăți, semințele de ardei pot scădea tensiunea arterială.
Patru trucuri secrete pentru a elimina amărăciunea din vinete
Este de la sine înțeles că fibra care face parte din semințe are un efect benefic asupra funcționării sistemului digestiv.
Semințele trebuie să fie uscate în aer liber sau în cuptor și apoi consumate pe tot parcursul zilei.
În același timp, merită să luați în considerare prezența contraindicațiilor medicale și să nu folosiți semințe în loc de medicamente. ba chiar ar trebuie să consultați un medic înainte de a le consuma.
Nu mai arunca semințele de la pepene! Sunt o adevărata minune pentru organism. Pepenele este considerat izvor de sănătate datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conține. Dar și semințele sunt utile pentru sănătate. Iată la ce sunt bune!
În unele țări asiatice, semințele de pepene sunt uscate, prăjite și apoi consumate ca gustare. Sunt o sursă valoroasă de proteine: o cană are 30 de grame, adică peste 60% din doza zilnică recomandată.
Arginina este un important aminoacid din proteinele semințelor de pepene. Aceasta reglează tensiunea și previne bolile de inimă. Arginina este benefică și în bolile de ficat. Un alt aminoacid din semințe de pepene este lizina, care ajută la regenerarea țesuturilor.
Cum poți salva o plantă de interior, care a început să îngălbenească. Urmează acești pași simpli
La fel ca pepenele, semințele sunt și ele bogate în complexul de vitamine B, niacina fiind în cantitate mare: o cană cu semințe uscate conține 3,8 grame, adică 19% din necesarul zilnic. Semințele de pepene sunt utile în sănătatea sistemului nervos, a celui digestiv și în frumusețea pielii.
Dintre minerale, magneziul este din abundență în semințe de pepene. O cană furnizează 550 mg de magneziu, adică 140% din doza zilnică recomandată. Acestea ajută la combaterea stresului și oboselii.
Semințele de pepene conțin și grăsimi, dar dintre cele bune, printre care acizii grași omega 3, care combat inflamația și reduc colesterolul.
Vezi si:
Dacă vrei să trăiești mult și să ai o sănătate de fier, tot ce trebuie să faci este să incluzi în meniul tău condimente. Chiar și o cantitate mică de condimente naturale ajuta la îmbunătățirea sănătății. Iată condimentele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate.
Curcuma. Despre beneficiile acestui condiment au fost scrise mii de lucrări științifice. Acest condiment protejează împotriva dezvoltării oricărui tip de cancer. Curcuma este o plantă care se înrudește cu ghimbirul și reprezintă de fapt un gen din care fac parte în jur de 100 de specii de plante perene, din familia Zingiberaceae. Aceasta plantă este originară din sudul Asiei și nordul Australiei, fiind folosita cu precădere în India, de peste 4000 de ani, datorită proprietăților sare terapeutice.
Plantele care fac parte din genul curcuma pot fi deosebite după frunzele lungi si lanceolate, cu o nuanță de verde deschis. Florile plantelor au culori diferite în funcție de fiecare specie. Plantele se înmulțesc doar prin replantarea rizomului (rădăcinii), care, la rândul lui, are numeroase beneficii.
Turmericul îmbunătățește funcționarea inimii și a altor organe interne. Turmericul (Curcuma longa) reprezintă una dintre speciile de curcuma, fiind cunoscut și sub denumirea de șofran indian. La noi mai este cunoscut cu numele de zerdiceaf, deși denumirea de turmeric este mai populară.
Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai verde
Ardeiul cayenne. Acesta este unul dintre cei mai iuți ardei, care se găsesc pe piață. Utilizarea regulată a ardeiului cayenne ajută la protejarea împotriva cancerului și a obezității. Condimentul ajută, de asemenea, la întărirea sistemului imunitar.
Ardeiul iute cayenne este, de obicei, oferit ca o pudră de ardei uscați. Desigur, ardeii pot fi consumați direct pentru gustul lor. Dar gradul de iuțime este cel mai bine determinat la cayenne-ul uscat și făcut pudră.
Chili. Și acești ardei iuți au același efect. Condimentul picant ajută la protejarea împotriva infecțiilor virale, așa că trebuie să folosiți condimentul în sezonul rece. De asemenea, ardeiul iute ajută la îmbunătățirea funcționării tractului digestiv.
Dovleacul, beneficii nebănuite pentru sănătate. Persoanele cu diabet zaharat ar trebui să-l consume
Coriandru. Acest condiment este o excelentă prevenire a gutei și a artritei. Dacă suferi de aceste afecțiuni, coriandru ameliorează semnificativ starea de sănătate. Coriandru este bun pentru vedere și ajută la prevenirea dezvoltării diabetului. Citește mai multe AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu