Una dintre cele mai populare verdețuri, folosite de gospodine, este mărarul.
Majoritatea gospodinelor cred că pot folosi doar frunzele și aruncă tulpinile, ceea ce este greșit. Puteți obține beneficii nu doar de pe urma frunzelor, dar și a tulpinilor.
Tulpinile de mărar, rămase după eliminarea frunzelor, care se pun în salate și alte feluri de mâncare, se toacă mărunt.
Transferați tulpinile tocate de mărar într-un recipient cu un capac etanș. Se adaugă usturoiul trecut prin presa, o linguriță de sare, zeama de lămâie și ulei vegetal. Amestecați bine. Gustați și adăugați sare și piper după preferințe. Păstrați amestecul la frigider. Acest supliment este perfect pentru pizza, mâncăruri calde și supe.
Vedeți și:
Vara, toate gospodinele se pregătesc în mod activ pentru iarnă: fac zacuscă, dulceață, gemuri, pun murături.
Printre acestea se numără și verdețurile, care pot fi uscate, congelate și chiar conservate. Există multe modalități de a păstra verdeața pentru iarnă fără să le înghețați. În special, puteți păstra verdețurile în borcane, din care apoi veți pregăti o varietate de sosuri.
Combate insomnia fără pastile: doar pune această legumă sub pernă
Vă oferim o opțiune excelentă de păstrare a verdețurilor: pregătiți un sos, plin de vitamine, care poate fi servit cu carne, paste sau adăugat în produse de patiserie. Ca urmare a unor acțiuni simple, veți obține un sos universal parfumat și apetisant.
Deci, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 grame de ceapă verde,
100 grame usturoi verde,
50 grame mărar,
50 grame pătrunjel,
1 lingură de boia,
1 lingură de sare,
1 lingură de miere,
1 lingură suc de lămâie,
3 linguri de ulei vegetal.
Procesul de gătit nu este complicat. Mai întâi trebuie să măcinați verdeața spălată și uscată într-un blender.
După aceea, adăugați boia de ardei, sare, miere, suc de lămâie și ulei vegetal și amestecați din nou în blender.
Aceste alimente nu trebuie păstrate în frigider: lista completă
Pregătiți borcane mici, care sunt mai convenabile de utilizat: spălați-le bine și sterilizați-le. Aranjați verdeața tocată în borcane.
Pentru a păstra sosul parfumat cât mai mult timp, adăugați ulei vegetal peste sos. Păstrați sosul în frigider sau în pivniță, dacă este posibil. Alternativ, puteți îngheța masa verde folosind pungi cu fermoar sau recipiente de plastic.
Vara, în lunile iunie-iulie, în dependență de perioada de plantare, tulpinile înflorite de usturoi, numite popular săgeți de usturoi, încep să se dezvolte.
Tulpinile de usturoi sunt comestibile și foarte gustoase, bogate în vitamine și minerale. Iată o rețetă delicioasă pe care o puteți pregăti din tulpinile de usturoi.
Ingrediente:
tulpini de usturoi - 150 grame,
ouă de pui - 3 bucăți,
brânză tare - 80 grame,
roșii - 1-2 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
ulei - 1-3 linguri,
mărar, sare, piper negru - după gust.
Spălați bine tulpinile de usturoi, tăiați-le păstăile cu semințe, deoarece nu veți avea nevoie de ele. Așezați tulpinile pe un prosop de hârtie pentru a elimina excesul de apă. Apoi tăiați tulpinile în bucăți lungi de 4-5 cm.
Brânza din frigider s-a uscat? Iată cum poate fi înmuiată instantaneu
Spălați ardeiul, curățați-l de semințe și tăiați-l în fâșii subțiri cam de aceeași dimensiune cu tulpinile de usturoi. Tăiați roșiile în cuburi. Se spală mărarul și se toacă mărunt, iar brânza tare se dă prin răzătoarea mare. Sparge ouăle într-un castron mic, adaugă sare, piper, verdeața tocată mărunt și brânza.
Cea mai rapidă și eficientă metodă să crești ceapă verde fără a avea un ghiveci cu pământ
Încinge tigaia cu ulei și pune tulpinile de usturoi. Prăjiți-le la foc mediu aproximativ 2-3 minute. Când s-au rumenit se adaugă roșiile, ardeiul gras și puțină sare. Acoperiți-le cu un capac și gătiți-le la foc mic, timp de 5 minute, timp în care tulpinile de usturoi ar trebui să devină moi.
Se toarnă amestecul de ouă și se reduce focul. Tigaia se acoperă cu un capac. Așteptași 7 minute până când ouăle sunt gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu