Hamsiile marinate sunt un aperitiv, preferat de mai multe persoane. Dacă nu ați avut ocazia să le pregătiți acasă, acum este momentul potrivit.
Prepararea hamsiilor marinate nu necesită fierbere. Aveți nevoie de sare și oțet de vin și opt ore, în care hamsiile se vor marina. Singura grijă, pe care trebuie să o avem, este să cumpărăm hamsii proaspete.
Ingrediente pentru hamsii marinate, făcute acasă:
1 kg de hamsii proaspete,
1 kg de sare grunjoasă,
1litru de oțet de vin,
pătrunjel după gust,
ulei de măsline,
chilli proaspăt.
Somon cu unt și usturoi: o rețeta de care te vei îndrăgosti
Mai întâi, curăță hamsiile. Îndepărtează măruntaiele și capul. Spăla-le și usucă-le ușor cu hârtie absorbantă. Pune hamsiile curățate și spălate într-un bol și acoperă-le complet cu sare grunjoasă. Hamsiile trebuie să stea în sare 4 ore.
După cele patru ore, hamsiile se scot din sare și se mută în alt recipient. Se aranjează uniform, și se acoperă cu oțet de vin. Trebuie să rămână așa alte 4 ore. Când devin albe, hamsiile se scot din oțet și se usucă cu hârtie absorbantă. Pune hamsiile într-un vas de servire și asezonează-le cu ulei de măsline extravirgin, pătrunjel tocat și chilli.
Fructele de mare de toate tipurile sunt minunate pentru sănătatea generală și bunăstarea ta; cu toate acestea, este benefică în special pentru sănătatea creierului.
În general, fructele de mare sunt o categorie de alimente bogate în nutrienți, care oferă proteine, grăsimi sănătoase, vitamina B și minerale precum zinc, fier și iod. Când vine vorba de a hrăni creierul și de a-l menține în formă, cel mai bun pește de consumat este somonul sălbatic.
Cum să îți dai seama ce pește e toxic pentru tine și ce specii sunt lipsite de mercur
Peste jumătate din creier este format din grăsimi, în special acizi grași polinesaturați omega-3, conform Nutrients. Aproximativ 90% din grăsimea care alcătuiește structura creierului este sub formă de acid docosahexaenoic (DHA). Somonul este o sursă bogată de DHA, precum și de alt acid gras omega-3 important, acidul eicosapentaenoic (EPA). De fapt, o porție de 85 de grame de somon sălbatic conține 1,22 grame de DHA și 0,35 grame de EPA.
Se fac din ce în ce mai multe cercetări pentru a înțelege modul în care dieta poate încetini sau preveni declinul cognitiv. Ceea ce se știe până acum este că aporturile mai mari de acizi grași polinesaturați sunt asociate cu un risc mai scăzut de afectare cognitivă ușoară, conform Jurnalului American de Nutriție Clinică.
Pe lângă hrănirea creierului cu surse principale de acizi grași omega-3, consumul de somon sălbatic poate ajuta la producerea unei proteine puternice numită factor neurotrofic derivat din creier (BDNF). BDNF susține creșterea și supraviețuirea celulelor creierului și este una dintre proteinele responsabile pentru crearea de noi celule cerebrale.
Cel mai bun pește pentru sănătatea creierului
Pentru iubitorii de somon, aceasta este o veste grozavă! Nu numai că poți să te bucuri de o sursă gustoasă de proteine, dar și să ai grijă de creierul tău în acest proces. Pentru a vedea beneficiile consumului de somon, asigurați-vă că îl consumați de cel puțin două ori pe săptămână, dar ideal de trei ori. Modalitățile de a savura somonul includ prăjirea lui la cuptor cu pesto și o garnitură de legume, pur și simplu la grătar sau într-un curry.
Fileurile de somon sălbatic pot fi mai scumpe, așa că dacă faceți cumpărături cu un buget redus, încercați somonul sălbatic la conserva. Este o opțiune excelentă, prietenoasă cu bugetul, și poate fi adăugată peste salate sau folosită pentru a face burgeri gustoși cu somon.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News