Pentru a hrăni plantele, nu este necesar să alergi la magazin. Grădinarii cu experiență au numit șase îngrășăminte eficiente, care pot fi preparate acasă.
Cenușa de lemn se folosește sub formă uscată și diluată. Pentru a pregăti infuzia, pune într-o găleată 100 de grame de cenușă, apoi umple-o cu apă fierbinte. Soluția se infuzează timp de 2 zile, apoi se filtrează și se folosește.
În formă uscată, cenușa este folosită pentru a hrăni căpșunile după înflorire. De asemenea, o mână de cenușă uscată poate fi adăugată în brazde, atunci când plantezi ardei, cartofi, roșii și alte culturi.
Coajă de ou se absoarbe mai bine sub formă lichidă. Pentru a pregăti infuzia, ai nevoie de aproximativ 100 de grame de coajă de ouă zdrobită. Toarnă peste coaja zdrobită de ouă 1 litru de apă clocotită. Acoperă oala cu un capac și lasă-o la macerat o săptămână. Înainte de utilizare, infuzia se diluează cu apă rece (1:3).
Pâinea veche este folosită ca stimulent de creștere a plantelor. Pentru a pregăti o infuzie din pâine veche, pune câteva felii într-o oală, umplută cu apă caldă. Pune orice încărcătură grea deasupra și lasă oala într-un loc întunecat, timp de o săptămână. Înainte de utilizare, amestecă bine și diluează cu apă (1:3). Acest îngrășământ se folosește în perioada de creștere și de înflorire.
O plantă ține păianjenii departe de casă. Insectele vor fugi, iar toate încăperile vor mirosi frumos
Apa în care au fiert cartofii nu trebuie aruncată. După ce ai fiert cartofii cu coajă, nu te grăbi să arunci apa, deoarece o poți folosi pentru hrănirea plantelor de interior, a răsadurilor și a culturilor din grădină. Apa se toarnă într-un recipient separat, se lasă să se răcească și se folosește în doză de 500 ml pe 1 metru pătrat.
Frunzele de ceai pot fi folosite pentru a îmbunătăți calitatea solului sau pentru a face din acesta un îngrășământ pentru răsaduri. Pune într-un recipient 2 lingurițe de frunze uscate și adaugă 500 ml apă. Lasă ceaiul la infuzat 2 zile. Strecoară infuzia și udă plantele: câte 1 lingură sub fiecare răsad.
Violetele vor înflori tot anul dacă vei adăuga în ghiveci un produs special
Ceapa este o comoară pentru plante, deoarece ucide microflora patogenă, hrănește planta cu microelemente, stimulează creșterea plantelor, precum și imunitatea plantelor la boli și dăunători. O soluție făcută din 10 grame de ceapă tocată și 5 litri de apă clocotită este bună pentru hrănirea plantelor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu