Mozzarella făcută acasă va fi mai bună și mai proaspătă decât cea ambalată.
Iată o rețetă care îți va permite să faci un produs sănătos și autentic, de care nu te vei mai putea lipsi. Oricine va gusta mozzarella, făcută în casă, va ajunge să se îndrăgostească imediat de ea.
Cu siguranță nu ai mâncat niciodată o astfel de mozzarella! Așadar, trebuie neapărat să încerci această rețetă care nu te va dezamăgi.
Cartofi copți cu vin și rozmarin. Rețeta, dezvăluită de bucătarii italieni
Printre altele, contrar a ceea ce s-ar putea crede, pregătirea nu este atât de dificilă și nici măcar nu durează mult. Ai nevoie de 15 minute, iar procedura de preparare presupune foarte puțini pași. În plus, ai nevoie de doar două ingrediente, pe care le ai deja în casă.
Ingredientele și prepararea:
3 litri de lapte nepasteurizat,
1 linguriță de oțet.
Mai întâi, toarnă laptele într-o cratiță și pune-o pe foc. Lasă laptele să se încălzească până la 40 de grade sau maxim 45 grade (verifică cu un termometru de bucătărie), apoi adaugă imediat oțetul.
Amestecă cu o lingură. Vei vedea cum se formează brânza. Când este complet formată (aproximativ într-un minut), oprește aragazul. Continuă să amesteci până când se adună toată brânza.
Prăjitura 12 linguri, delicioasă și simplu de preparat: este gata în doar 10 minute
Pune brânza formată într-o strecurătoare cu ochiuri fine, care trebuie așezată pe o cratiță. După ce tot lichidul s-a scurs, pune strecurătoarea cu brânză într-o altă cratiță cu apă clocotită (la bain-marie).
Topește brânza timp de 3 minute, în timp ce o zdrobești cu o spatulă. Din când în când ridică strecurătoarea, pentru a elimina aerul. La final, stinge focul, stoarce și frământă brânza cu mâinile pentru a elimina complet excesul de apă.
Dă-i o formă rotundă și transfer-o pe o farfurie. Acoperă brânza cu o folie transparentă și lasă-o să se odihnească la frigider timp de 1 oră.
Păstrează pâinea proaspătă, două săptămâni, cu un truc simplu: nu este nevoie să o congelezi
La final, poți aduce mozzarella pe masă. De asemenea, o poți folosi și în unele rețete delicioase.
Zerul rămas poate fi refolosit în multe moduri diferite, cum ar fi: ca agent de îngroșare pentru supe sau ca marinadă pentru carne. De asemenea, zerul poate fi adăugat în aluatul pentru pâine sau produsele de patiserie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News