Multe persoane cumpără pâine feliată din motive de comoditate: nu pierd timpul și pot pune pe masă felii de aceeași grosime.
Cu toate acestea, cel mai bine este să nu mai cumpărați și să nu consumați pâine feliată. Iată cel puțin 3 motive.
Pâinea feliată este mai scumpă decât pâinea obișnuită. Dar acest lucru nu afectează cererea uriașă pentru ea. Cu toate acestea, un astfel de produs poate fi periculos pentru sănătate.
În primul rând, pâinea feliată se va altera mai repede decât cea întreagă. Motivul este că suprafața pentru apariția și înmulțirea mucegaiului este mai mare.
De obicei, pâinea feliată se depozitează într-o pungă de plastic în frigider. O astfel de depozitare nu este potrivită, fiindcă se formează condens în interiorul pungii, iar pâinea nu respiră și devine umedă.
Transformă pastele obișnuite într-un preparat delicios, dacă urmezi aceste sfaturi simple
În al doilea rând, pâinea feliată se usucă mai repede. Prin urmare, pâinea trebuie păstrată într-o pungă de pânză. Puteți reda pâinii prospețimea, după ce o udați cu puțină apă și o puneți în cuptorul cu microunde.
În al treilea rând, trebuie să aveți în vedere și modul în care pâinea a fost feliată. În brutării se folosesc cuțite speciale, care sunt unse cu ulei. Drept urmare, feliile nu se lipesc una de alta și nu se sfărâmă, iar numărul de calorii se va mări din cauza uleiului.
Pentru a păstra pâinea gustoasă, moale și proaspătă mai mult timp, trebuie să o păstrați corespunzător.
De multe ori, însă, pâinea se usucă și se întărește repede, dar nu vă grăbiți să o aruncați. Un truc inteligent îi va readuce gustul proaspăt.
Aveți nevoie de apă și un cuptor cu microunde. Puneți o cană cu apă în cuptorul cu microunde, iar deasupra așezați pâinea uscată. Porniți cuptorul pentru 5 minute la putere maximă și pâinea va fi din nou proaspătă și moale.
Din pâine uscată puteți face foarte multe lucruri. Vă prezentăm câteva trucuri pe care doar unele gospodine le cunosc.
Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă
Puteţi face pesmet: Veți avea nevoie doar de pâine uscată, o răzătoare bună, răbdare și un bol.
Faceți crutoane: Crutoanele sunt delicioase pentru multe feluri de mâncare, precum supe, creme, piureuri sau chiar salate, cărora le adaugă o notă crocantă. Le puteți prăji. Sunt delicioase.
Poţi îngroşa anumite sosuri: Dacă un sos a devenit prea lichid, o opțiune bună, și foarte ușoară, este să adăugați niște pesmet sau o bucată de pâine, deoarece absoarbe rapid excesul de lichid.
Este foarte bună pentru pregătirea anumitor reţete. Înainte de a arunca o pâine care este deja uscată, aruncați o privire pentru a vedea ce aveți în frigider sau în cămară. Puteți pregăti o mulţime de lucruri delicioase pentru o cină informală sau pentru o mică gustare.
Deseori ne rămân resturi de pâine, pe care nu vrem să le aruncăm. Vă propunem rețeta unei tarte delicioase, la care, în loc de blat, vom folosi feliile de pâine. În plus, este o alternativă de a economisi bani și de a avea pe masă un desert rafinat.
Acestă rețetă este ideală și pentru cei care care sunt la dietă, deoarece o felie are doar 160 de calorii! Tarta poate fi servită ca desert după masa de prânz sau cină, dar și ca gustare sănătoasă între mese.
Pentru această rețetă rapidă și simplă aveți nevoie de:
3 mere,
200 ml de lapte vegetal (de soia, de migdale, de cocos),
300 grame de pâine uscată,
30 grame de migdale feliate,
zeama și coaja de la o lămâie,
1 linguriță de scorțișoară,
1 lingură de amidon,
50 grame de ștevia (alternativ zahăr din trestie - 150 g),
zahăr pudră după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați merele, îndepărtați-le miezul, tăiați-le felii, puneți-le într-un bol. Feliile de mere se stropesc cu zeamă de lămâie. Într-un castron, amestecați îndulcitorul, migdalele, coaja de lămâie, scorțișoara și amestecați bine.
Tort de ciocolată fără ouă și fără unt pentru un mic dejun delicios
Tapetați o tavă de 24 cm cu hârtie specială, umeziți-o și strângeți-o bine pentru ca să adere perfect de fundul și marginile tăvii. Dacă doriți puteți unge tava cu puțin ulei și tapeta cu făină. Așezați, în tavă, un strat de felii de pâine.
Deasupra puneți un strat de felii de mere, peste care presărați din compoziția cu scorțișoară, preparată anterior. Continuați să creați alte straturi alternative de pâine veche, mere și compoziția de scorțișoară.
Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție
Într-un castron separat, se bate laptele cu lingura de amidon și cu puțină ștevie și se toarnă peste tartă. Tava se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
După ce s-a copt, scoateți tarta din cuptor și lăsați-o dă se răcească. Mutați tarta pe un platou, decorați-o cu zahăr pudră, feliați-o și o puteți servi pe masă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu