Tot mai multe persoane suferă de hipertensiune sau de alte afecţiuni legate de consumul în exces de sare. Vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să gătiţi fără sare. Aceasta poate fi înlocuită foarte uşor, iar mâncarea ta va fi la fel de gustoasă.
Pentru a putea pregăti mâncăruri mai sănătoase pentru corpul tău, îți vom oferi o serie de recomandări cu privire la modul de înlocuire a sării în rețete.
Condimente
Fără îndoială, condimentele reprezintă cea mai bună opţiune pentru a înlocui sarea din preparatele tale. Există atât de multe condimente pe care le putem folosi în bucătărie și combinații atât de variate pe care le putem face cu ele, încât utilizarea sării nu va fi necesară pentru a spori aroma bucatelor noastre. Poţi folosi curry, paprika (atât dulce cât și picant), nucșoară, șofran, turmeric, scorțișoară, cuișoare, diferite tipuri de piper etc.
Ierburi aromate
Ca și condimentele, ierburile aromate sunt o alternativă excelentă pentru a înlocui sarea. Cu ele putem îmbunătăți semnificativ gustul mâncării. Ca și în cazul condimentelor, există multe opțiuni pe care le putem găsi: Usturoi, pătrunjel, frunză de dafin, rozmarin, cimbru, cimbru, salvie, mentă, mentă, arpagic, oregano etc.
Sare de mare
Fie că suferim de hipertensiune, fie că dorim pur și simplu să reducem aportul de sodiu, putem opta pentru consumul de sare de mare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News