Spălarea podelei cu prosoape vechi este interzisă de credința populară. Această acțiune atrage boli și ține departe norocul de casă. În plus, acest obicei nu este întotdeauna practic.
Gospodinele dau a doua viață prosoapelor vechi, pe care nu le mai folosesc în bucătrie. De obicei, le transformă în cârpe cu care spală podelele.
Însă credința populară spune că un prosop pentru față și mâini este un articol special, mai ales dacă e vorba despre un prosop brodat manual.
Pe vremuri, prosopul era considerat un simbol al confortului și armoniei în casă. Prosoape se folosesc și la botez, și la nunți, dar și la înmormântări. În tradiția păgânismului, prosopul era folosit pentru a îmblânzi spiritele rele.
Scapă de petele de rugină de pe umbrelă cu amoniac. Umbrela va fi ca nouă și te va apăra de ploaie
Spălatul podelelor este o muncă murdară pentru care nu se folosesc obiecte rituale. Dacă credeți în legendele populare, atunci aceasta este o lipsă de respect pentru tradiții. În plus atrage forțe malefice în familie.
Prin astfel de acțiuni, gazda își spală propria sănătate și bunăstarea casei. O persoană care tratează neglijent prosoape creează tensiune între rude, atrage certuri și scandaluri.
Pune oregano pe pervaz: condimentul minune te scapă de cea mai urâtă problemă a verii
În cele mai vechi timpuri, prosoapele vechi nu erau aruncate, deoarece puteau cădea în mâini rele. Erau reparate și folosite pentru nevoi mici.
Bunicile vă sfătuiesc să spălați podeaua cu cârpe speciale: acestea pot fi clătite rapid și nu lasă urme.
Dar ce poți face cu un prosop vechi dacă crezi în superstițiile populare? Încercați să-l reciclați. Pentru început, spălați bine prosopul și înlăturați petele. Din bucățile de țesătură brodată puteți face un mozaic distractiv, cum ar fi un covor mic sau suporturi de bucătărie.
Cei care nu cred în aceste semne populare pot folosi un prosop vechi pentru a spăla podeaua. Adevărat, există câteva dezavantaje în această metodă: țesătura absoarbe apa, dar este dificil să o stoarceți. Ca urmare, pe podea rămâne apă, iar aceasta este dăunătoare pentru parchet.
În plus, un prosop vechi împrăștie adesea fire, ceea ce îngreunează curățenia.
Cu siguranță, una dintre activitățile mai puțin preferate ale noastre este călcatul hainelor. Însă satisfacția de a avea cearșafuri și haine fără cute ne obligă să punem mâna pe fierul de călcat chiar și atunci când nu avem chef.
Însă putem face călcarea hainelor mai plăcută. Pe lângă faptul că dăm un aspect mai bun hainelor noastre, de fapt, putem profita de această activitate pentru a le face și mai parfumate. Trebuie doar să apelăm la un turc.
Cum să speli șireturile albe: șase trucuri ieftine și eficiente
Bunicile noastre adăugau câteva picături de apă de trandafiri în apa pe care o foloseau pentru fierul de călcat. Prin urmare, atunci când vom apăsa butonul pentru abur, în timp ce călcăm hainele, apa de trandafiri va fi și ea vaporizată și ne va parfuma hainele.
Este deosebit de eficient pentru călcarea gulerelor cămășilor. Mai mult, va parfuma întregul mediu în care călcăm. Dar să vedem cum putem folosi acest truc în siguranță și care sunt dozele corecte.
Ai grija sa alegi o apa de trandafiri cât mai naturală, fără ingrediente în plus, care, pe termen lung, ar putea crea depuneri în interiorul fierului de călcat.
Un capac de apă de trandafiri este suficient la două pahare de apă distilată. Nu este recomandat să folosiți produse care lasă reziduuri precum parfumuri, detergenți sau balsam.
Amestecă oțet cu bicarbonat și aplică pe covorul murdar: petele încăpățânate vor rămâne amintire
Așadar, adăugăm doar câteva picături de apă de trandafiri în fierul de călcat pentru a ne parfuma hainele. Nu uitați să curățați regulat și cu atenție ferul de călcat pentru a preveni depunerile de calcar. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste depuneri pot compromite funcționalitatea ferului de călcat și pot provoca pete pe haine.
Pentru curățarea tălpii ferului de călcat puteți pregăti un pahar de oțet fierbinte cu o lingură de sare. Înmuiați un burete în acest amestec și curățați talpa ferului de călcat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu