Nu mai ține banii la saltea! Avertismentul unui expert financiar: Aproape garantat

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Află în articol de ce nu este bine să ții banii la saltea.

Richard Hutton, expert în educație financiară, a explicat de ce nu este bine să ții banii la saltea, adică să îi economisești cash, în casă, sau într-un cont curent. 

"Dacă tu ai 8.000  de euro cash și îi pui în dulap, dacă aștepți 10 ani, volatilitatea este zero, suma nu fluctuează. Dar care sunt șansele ca în 10 ani inflația să fie mai mare de zero? Aproape garantat. Deci aproape garantat poți pierde bani, chiar dacă ai volatilitate zero.

Luând exemplul opus, dacă investești într-o companie care este într-o industrie care crește repede, inteligența artificială, lider pe piața, foarte profitabilă, cotă de piață 90 la sută, cu mare avantaj competitiv, la o asemenea companie dacă tu cumperi acțiuni și aștepți 10 ani, sunt șanse foarte mari să faci bani, indiferent cat de mult se mișcă de la o zi la alta", a explicat Richard Hutton în cadrul emisiunii iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

Primul pas pe care trebuie să îl faci

Exportul în educație financiară spune că cel mai bine este să investim banii la bursă, iar asta ne va ajuta să devenim independenți financiar.

”Primul pas este să investești în companii. Sunt doar câteva criterii simple, și anume să fie capitalizare foarte, foarte mare, dar investiție în companii direct, ca și cum îți creezi propriul ETF.

Un alt criteriu foarte important este ca vânzările să fie cel puțin duble în ultimii cinci ani. Atât. Top 10 cele mai mari companii, care cresc cel mai repede. Eu o dată pe an verific care sunt acelea, și gata”, a mai spus Richard Hutton, expert în educație financiară.

VEZI ȘI: Poți să nu mai muncești dacă faci acest lucru. Trucul care te va ajuta să ai independență financiară în 15 ani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel