Nu mânca pepene dacă vezi asta după ce îl tai!

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Dacă pepenele verde are aşa ceva în mijloc, aruncă-l imediat! Sub nicio formă nu trebuie consumat!

Vedeta verii este, fără doar şi poate, pepenele verde care a început deja să apară pe piață. Însă suntem avertizaţi de specialişti să fim atenţi la anumite semne care pot indica faptul că a fost cultivat cu îngrășăminte chimice, potrivit ego.ro.

Mai exact, pepenele verde nu e bun de consum şi trebuie aruncat atunci când are o crăpătură în mijloc. Specialiștii spun că aceste crăpături sunt rezultatul unor practici agricole nu tocmai sănătoase, şi anume utilizarea în exces a substanțelor chimice pentru creştere forţată.

Dacă alegi să-l mănânci, rişti să ingerezi substanțe toxice care, evident, pot fi extrem de nocive pentru sănătate. Astfel, se recomandă să alegem pepeni sănătoși, fără crăpături în miez, pentru a fi siguri că punem pe masă un produs natural, neinjectat şi nemodificat prin proceduri artificiale.

Este cunoscut faptul că fermierii folosesc îngrășăminte chimice pentru a accelera procesul de coacere și a aduce mai rapid fructele pe tarabă. Şi vă puteţi da uşor seama de asta atunci când tăiaţi pepenele în două iar miezul are o linie ca o crăpătură, semn că a fost crescut nenantural.

Seminţele, detector de îngrăşăminte

Şi culoarea semințelor ne poate spune dacă pepenele a fost injectat sau nu. Un pepene crescut natural are semințe de culoare închisă, iar în cazul celor crescuți artificial, semințele sunt albe sau palide, clar că pepenele a fost expus îngrășămintelor chimice sau altor metode neconveţionale şi chiar ilegale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel