"Nu putem să vă așteptăm cu pâine și sare". Alexandru Rafila, după ce un chirurg a spus că este normal ca medicii să doarmă în timpul gărzilor: "Pot să se odihnească..."

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Alexandru Rafila a vorbit despre medicii care dorm în timpul gărzilor, după declarația unui chirurg care spune că este ceva normal.

 

”Am văzut şi eu poziţia unui medic care ocupa un post de şef de secţie care menţionează că este normal ca medicii să doarmă în cursul gărzilor. Medicii pot să se odihnească şi este normal să se odihnească în timpul gărzilor atunci când nu au probleme sau urgenţe medicale. Prezenţa unei femei gravide, cu sarcină oprită în evoluţie - şi s-a constatat acest lucru de la internare - şi neintervenţia sau măcar vizitarea acelei femei mie mi se pare de neînţeles", a spus Alexandru Rafila la Digi 24.

"Nu putem sta în poarta spitalului să vă așteptăm cu pâine și sare"

Declarația chirurgului dr. Iulian Preda din cadrul Spitalului Județean "Mavromati" din Botoșani vine în contextul în care o tânără însărcinată în 3 luni a murit în spital în timp ce medicii i-au spus că poate aștepta până dimineață că nu este așa de grav, când ar fi urmat să se ocupe de ea medicul care o monitoriza și care nu se afla în spital.

"Cât am fost eu plecat în Cipru în vacanță s-au făcut niște comentarii foarte interesante și ni s-a spus că doctorii nu au voie să doarmă în gardă. Ba să știți că trebuie să doarmă în gardă. Nu putem sta 24 de ore din 24 în poarta spitalului și să vă așteptăm cu pâine și sare. Vă dau definiția gărzii. Se cheamă odihnă activă a medicului în perioada de gardă. Deci chirurgii și alți colegi de pe alte specialități trebuie să se odihnească. Gândiți-vă că stați 24 de ore treji, nefăcând nimic”, a declarat dr. Iulian Preda, șeful secției de Chirurgie Generală în cadrul Spitalului Județean "Mavromati” din Botoșani, potrivit stiri.botosani.ro.

Alexandra Ivanov a murit, vineri dimineaţă, la aproape nouă ore după ce a fost internată în Maternitate. Ea era însărcinată în luna a treia şi a ajuns, joi seară, în jurul orei 23:30, la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie.

După ce a fost supusă unui set de analize şi pusă pe perfuzii, medicii au ignorat-o toată noaptea, scrie Agerpres. Acesteia i s-a administrat un calmant. În plus, s-ar fi observat că sarcina s-a oprit din evoluție. Vineri dimineaţă, starea ei de sănătate s-a înrăutăţit considerabil, decedând în Secţia de anestezie - terapie intensivă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel