EXCLUSIV  ”Nu puteți voi fura, cât putem noi vota”, varianta 2024. Cea mai bună apărare în fața jocurilor subterane pentru prezidențiale. Mircea Geoană: Este, de fapt, FINALA! VIDEO

foto Felix-Mittermeier.de pixabay
foto Felix-Mittermeier.de pixabay

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale, a vorbit despre mișcarea PSD - AUR care se vehiculează în spațiul public, după o declarație a lui Gigi Becali.

Concret, PSD i-ar oferi lui George Simion din voturile lui Marcel Ciolacu pentru a-l atrage pe liderul AUR în turul doi al alegerilor prezidențiale. Ultimul sondaj INSCOP arată că în turul al doilea cu George Simion, Marcel Ciolacu ar avea prima șansă, cu 56% la 44%. Dar, tot în contextul acestor controverse, Gigi Becali a mai afirmat că dacă George Simion ar ajunge în turul doi, a primit asigurări de la Rareș Bogdan că PNL l-ar susține 100%. Se joacă sensibil! 

Sondajul citat mai arată că singurul candidat care l-ar învinge pe Marcel Ciolacu în al doilea tur ar fi Mircea Geoană. De aceea și Mircea Geoană afirmă, cu tărie, că turul I e de fapt turul II. 

Candidatul independent, ”paria” în cursa pentru Cotroceni

Întrebat cum își va proteja voturile, având în vedere că este candidat independent, fără susținere politică în secțiile de votare, Mircea Geoană  a precizat: ”Există în România, din păcate, o suspiciune de fraudare la vot care e veche și care văd că nu dispare, eu am mai făcut campanie în 2009, s-a discutat abundent despre fraudare atunci. Deocamdată, văd că această preocupare nu dispare. Este foarte rău pentru democrația românească să ne gândim în 2024 că se pot fura voturi. Eu cred că cea mai bună apărare este buna credință a celor din secțiile de votare și a primarilor din țara aceasta, indiferent de culoarea politică, suntem cu toții interesați ca România să devină o democrație transparentă și predictibilă. În al doilea rând, cea mai bună apărare este o participare foarte mare la vot. Nu puteți voi fura, cât putem noi vota, pe varianta 2024”. 

Candidatul independent spune că a ales o cale dificilă, pe care și-o asumă, deși este tratat ca un paria de legislația românească, neavând acces nici la sponsorizare de la bugetul de stat, nici la secțiile de votare, prin reprezentant. 

Precizăm că ”Membrii biroului electoral al secţiei de votare provin din câte un reprezentant al partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, care participă la alegeri în circumscripţia respectivă”, deci candidatul independent nu are un membru în biroul electoral. 

Anterior, Mircea Geoană a vorbit despre sondajul INSCOP care-l plasează cu a treia șansă de a intra în turul al doilea, după Marcel Ciolacu și la mică distanță de George Simion. 

Citește și: Sondaj INSCOP: Candidatul care poate fi sigur de calificarea în finala alegerilor prezidențiale - FOTO

Mircea Geoană afirmă că, de fapt, vorbim despre un ”pluton de trei candidați”. El consideră că George Simion a crescut din voturile Dianei Șoșoacă, exclusă din cursa prezidențiale prin decizia CCR. 

Citește mai mult aici: EXCLUSIV  Ultimul sondaj INSCOP. Reacția lui Mircea Geoană, singurul candidat care l-ar învinge pe Marcel Ciolacu în turul doi: Să spunem lucrurilor pe nume

”Intru cu prima șansă” în turul al doilea cu Marcel Ciolacu, afirmă Mircea Geoană, în baza sondajului, afirmând clar că ”turul I este de fapt finala”.

Vezi mai mult în video: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel