Nu Radev l-a invitat pe Zelenksi în Bulgaria: cel mai uşor ar fi fost să nu am o astfel de întâlnire, dar acesta nu este un semnal bun

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, a declarat că a aflat de vizita lui Volodimir Zelenski după ce acesta fusese deja invitat. 

Preşedintele Rumen Radev a comentat că ar fi putut să nu se întâlnească cu el, dar ar fi fost un semnal rău. "În această situaţie, cel mai uşor ar fi fost să nu am o astfel de întâlnire, dar acesta nu este un semnal bun pentru Bulgaria, mai ales faţă de cei 300.000 de bulgari din Ucraina", a comentat el, conform Rador. 

Întâlnirea sa cu Zelenski a fost reflectată pe larg nu numai în Bulgaria, ci şi într-o serie de publicaţii europene. Radev a atras multe critici pentru reticenţa sa de a se trimite arme în Ucraina. Preşedintele continuă să vorbească despre intensificarea "eforturilor diplomatice pentru o încetare a focului".

”Să poftească, nicio problemă”

"Eu întotdeauna am apărat interesele Bulgariei. Întrebarea este ce interese apără politicienii din parlament şi guvern. Evident, în multe, multe cazuri, nu interesele bulgare", a spus Radev. El a mai declarat că speră că pe viitor guvernul va respecta "reguli de bază" privind organizarea unor astfel de vizite.

De asemenea, Radev a fost întrebat dacă este îngrijorat de demitere, deoarece o serie de forţe politice i-au criticat comportamentul. "Să poftească, nicio problemă. Dar toate forţele politice din conducere trebuie să se comporte responsabil faţă de poporul bulgar şi să răspundă intereselor acestuia", a spus şeful statului.

Radev a cerut guvernului să anunţe exact ce angajamente şi-au luat în faţa preşedintelui Zelenski pentru a se oferi arme şi muniţie. Cu două zile mai devreme, vicepreşedintele Iliana Iotova a declarat că criticile aduse lui Radev au avut drept scop muşamalizarea acestora. "Un lucru este clar - oferirea de mai multe arme creşte riscul în acest război. Şi este un risc pentru toată lumea", a spus preşedintele bulgar.

El a comentat că nu a văzut lista de armament solicitat, pe care a predat-o delegaţia ucraineană. Radev a explicat că lista este la guvern. Preşedintele a mai spus că problema nu era Zelenski. "El e acolo unde i se deschide uşa. Problema nu este cu Zelenski, ci cu politicienii bulgari, care se întrec să vadă cine va promite mai mult", a spus Radev.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel