Nu renunța la aceste alimente chiar dacă ești la dietă

Nu renunța la aceste alimente chiar dacă ești la dietă. Sursa foto: freepik.com
Nu renunța la aceste alimente chiar dacă ești la dietă. Sursa foto: freepik.com

Restricțiile alimentare pot provoca daune ireparabile sănătății.

Publicitate

Chiar dacă ești la dietă, trebuie să te gândești mereu la sănătate. Orice nutriționist îți va recomanda să nu renunți niciodată la unele alimente chiar dacă ești la dietă.

Primul aliment sunt ouăle. Nu degeaba sportivii le iubesc atât de mult. Ouăle sunt unul dintre cele mai hrănitoare și complete produse din dieta umană. Sunt o sursă bună de cea mai bună colină alimentară, vitamina B4. Fără colină alimentară, ficatul, rinichii și creierul pur și simplu nu pot funcționa corect.

De ce vara ne doare mai des capul. Sfaturi care te vor ajuta să previi migrenele

Un antibiotic natural este usturoiul. Această legumă aromată conține mulți compuși biologic activi. Usturoiul întărește sistemul imunitar uman și are un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular, reglează tensiunea arterială și colesterolul din sânge.

Ficatul conține un număr mare de elemente utile. Produsul este lider în ceea ce privește conținutul de fier. Vitamina B12 în 100 grame de ficat este de 12 ori mai mult decât norma zilnică recomandată.

Experții cred că dacă consumi alge marine o dată sau de două ori pe săptămână, cu siguranță, nu ești expus riscului de a avea deficiență de iod.

Cum alegi cel mai bun probiotic și cum se administrează corect. Bilic: Orice aport de astfel de produse reprezintă un beneficiu

La urma urmei, iodul este cel mai important pentru sănătatea și funcționarea normală a glandei tiroide. Acest organ este responsabil de reglarea metabolismului și a creșterii celulelor, iar deficiența de iod duce la dezvoltarea multor boli.

 

Vezi și: Cuișoarele și beneficii lor pentru sănătate. Prepară un ceai din acest condiment parfumat

 

Proprietățile benefice ale cuișoarelor sunt cunoscute încă din timpul dinastiei chineze Han (206 î.Hr. - 220 d.Hr.), când toți curtenii erau obligați să mestece un mugur din acest condiment înainte de a se apropia de împărat. 

În zilele noastre, mestecatul cuișoarelor uscate a devenit o parte a igienei în rândul persoanelor care țin la sănătatea lor. Aflați din acest articol fapte interesante despre această plantă utilă.  

Cuișoarele conțin o cantitate mare de eugenol (90-92%), o substanță parfumată care face parte din antiseptice și analgezice, precum și Caryophyllene, o substanță organică cu proprietăți antiinflamatorii. Uleiurile esențiale de cuișoare îmbunătățesc digestia și elimină ambra neplăcută.

Cum scapi de pofta de zahăr în doar cinci zile. Ce trebuie să mănânci: "Suprimă cu succes pofta de zahăr"

Unele persoane mestecă 2 muguri de cuișoare după mese sau înainte de întâlniri. La început îți va fi greu să accepți  gustul astringent-amar al cuișoarelor, dar, după trei zile, te vei obișnui.

Proprietățile cuișoarelor sunt următoarele: antiinflamatoare; antibacteriene; antiseptice; antioxidante; antitumorale; antispastice; detoxifiante.

Cuișoarele previn balonarea și formarea gazelor intestinale și îmbunătățesc digestia. Stimulează producerea de enzime și au un efect benefic asupra durerilor de stomac. Cuișoarele acționează la nivelul întregului tract gastrointestinal. 

Compușii antiinflamatori și analgezici din compoziția cuișoarelor ajută la reducerea inflamațiilor dentare și calmează durerea. De asemenea, condimentul are și proprietăți antiseptice și contribuie la vindecarea infecției dentare și implicit răspândirea ei.

Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel