Cori Grămescu a demontat un mit potrivit căruia trebuie să renunți la paste atunci când vrei să slăbești. Iată ce spune nutriționistul și ce rețetă recomandă.
"Deși tendința este de a elimina pastele din alimentație datorită glucidelor, ele sunt plăcute și pot fi consumate la prânz, dacă ținem cont de câteva precauții și o rețetă pe care le voi prezenta mai departe. În timpul şedinţelor de consiliere pentru un stil de viaţă echilibrat, primesc mereu întrebări despre paste. Pentru că, după mulţi ani în care ni s-a spus că nu e bine să ne apropiem măcar de glucide când vrem să slăbim, a intrat cumva în obișnuință faptul că trebuie să elimini grupe întregi de alimente din mesele zilnice, ca să pierzi din kilogramele în plus. Aşa că întrebările despre câte o reţetă de paste pentru prânz apar, inevitabil, în fiecare şedinţă de consiliere.
Înainte de a vă prezenta reţeta de paste pentru prânz, trebuie, însă, să vă spun că e important să alegem produse sănătoase. Putem opta pentru paste fără gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrişcă. În ultima perioadă, am folosit mult pastele de quinoa şi cele de orez. Cele cu hrişcă sunt interesante însă au o textură mai aspră şi trebuie folosite mai multe condimente, pentru aromă şi savoare.
Ingrediente (2 porții)
100 g de paste fără gluten (se cântăresc înainte de fierbere)
400 g de roşii cherry
două cepe albe
3-4 căţei de usturoi
10 bile de mozarella sau cuburi de caş de vacă
busuioc proaspăt
ulei de măsline
Cum se prepară
Pastele se fierb în apă cu sare al dente, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spală în apă rece şi se lasă deoparte până ajung la temperatura camerei. Se taie roşiile cherry în jumătăţi şi se înăbuşă în tigaia ceramică, la foc mic. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul şi se adăugă peste roşii, împreună cu puțină sare. Eu folosesc sare de Guerande, nefiltrată, pentru aroma intensă. Apoi, se mai adaugă o lingură de pudră de roşii uscate şi se lasă la foc mic, până se înmoaie ceapa. Se închide focul, se lasă se răcească 30 de minute şi se adăugă o lingură de ulei de măsline.
Pastele se amestecă bine cu sosul de roşii, se adăugă bilele de mozarella şi se presară busuioc proaspăt tocat.
Este o salată de paste ideală pentru prânz, în zilele în care seara aveți antrenament", a scris Cori Grămescu pe Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News